Off Piste 2018-2019: Aflevering 4

TERUG

In aflevering vier zijn Koert-Jan en Annika in de Kitzbüheler Alpen im Brixental. Koert-Jan gaat het skigebied bezichtigen en ontdekt wat er naast skiën nog meer te beleven valt. Annika is op stap met Dennis Ranalter en leert van hem de vetste stunts, ook bekijkt zij het skigebied vanuit de lucht tijdens het paragliden.

Koert-Jan gaat samen met Charlotte op stap in de Kitzbüheler Alpen im Brixental, een gebied dat drie dorpen kent: Brixen, Westendorf en Kirchberg. Maar voordat hij Charlotte ontmoet moet hij de 112 piste in Westendorf afdalen. Met een helling van maar liefst 80% is dit een piste die niet voor beginners geschikt is. Eenmaal afgedaald begeven Koert-Jan en Charlotte zich naar de Kids Playground in Westendorf. Deze oefenweide is zeer geschikt voor de kinderen die voor het eerst op ski’s staan. Onder toezicht van professionele begeleiding leren ze hier skiën. In Brixen bezoeken ze het iglo-dorp, waar het ook mogelijk is om in te trouwen. Daarnaast is het ook mogelijk om er in te overnachten. In Kirchberg gaan Koert-Jan en Charlotte in de avond rodelen. In het midden van de rodelbaan staat een bar waar je weer even kunt opwarmen onder het genot van een verwarmend drankje.

Samen met Dennis Ranalter bezoekt Annika het funpark in Westendorf. Uiteraard beginnen ze met de basisstapjes en bouwen ze de moeilijkheid steeds iets uit. Het funpark is vrij toegankelijk als je een skipas van het gebied hebt. Je kunt er komen via de Ki-West Bahn en piste 119 en 120. Hierna wacht Annika een ander spannend avontuur. Ze gaat namelijk paragliden boven de Kitzbüheler Alpen.

Momenteel wordt er in Westendorf gebouwd aan een nieuw appartementencomplex: Residenz DerRitz. Residenz DerRitz Westendorf zal bestaan uit circa 25 tot 30 luxe appartementen.Variërend van studio’s appartementen tot penthouse appartementen van over de 200m2 met 6 slaapkamers. Elk appartement wordt uitgerust met een luxe Thielemann keuken, een luxe badkamer en bij de inrichting gaat veel oud hout gebruikt worden.

Tips van de week

Tijdens de wintersportvakantie maak je veel foto’s. Ook selfie’s horen daarbij. Daar wil je natuurlijk goed opstaan met een mooie glimlach. Wanneer je een goede tandverzekering hebt moet dit zeker lukken. Paul de Römph, eigenaar van Romex appartementen, geeft aan dat een goed helm en skibril erg belangrijk zijn tijdens de wintersport. Veiligheid staat voorop.

Wietze Snaak van Jos Beeres Wijnkoperij heeft deze week een rode wijn uitgekozen. De Negroamaro Domiziano Del Salento kun je het beste drinken bij een stevig gerecht. De wijn is vol, rond en zwoel van smaak.

Prijsvraag

In elke aflevering wordt een vraag gesteld waarmee je een skivakantie kunt winnen. Deze prijs wordt door Chalet.nl ter beschikking gesteld. Het antwoord kun je op de website van Off Piste invullen. De vraag van deze aflevering luidt:

‘Welke drie dorpen in de Kitzbüheler Alpen zijn bezocht in deze aflevering?’

DOE MEE

Volgende aflevering

De volgende aflevering wordt aanstaande zondag 4 november om 16.30 uitgezonden op RTL 4. Heb je nu deze aflevering gemist? Geen zorgen, op zaterdag 3 november wordt hij herhaald om 12.30. Elke aflevering is ook terug te kijken via RTL XL gemist.