Off Piste 2018-2019: Aflevering 3

TERUG

Tijdens de derde aflevering brengen Koert-Jan en Annika een bezoek aan het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Annika gaat op stap als nanny van twee dochters van een berggids. En Koert-Jan die gaat deelnemen aan het Open Faces Freeride Festival.

Voordat Koert-Jan mee gaat doen aan het freeride festival gaat hij eerst op stap met een berggids, die gaat bepalen of Koert-Jan goed genoeg kan skiën om deel te nemen. Wanneer je off-piste gaat moet je natuurlijk goed voorbereid zijn en denken aan je veiligheid. Koert-Jan en zijn berggids zijn daarom op stap met lawinepiepers en een airbag-rugzak. Tevens is het belangrijk dat je van tevoren de berg ‘leest’ om vervolgens je route te bepalen. Op deze manier weet je waar de rotsblokken liggen die je wilt vermijden en/of vanaf wilt springen. Wil jij ook net zoals Koert-Jan een freeride training volgen? Dat kan in heel Oostenrijk, zo’n training kost ongeveer €350,- en is te boeken voor 1 of 2 personen per keer.

De dochters van de berggids laten Annika het familievriendelijke skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zien. Dit gebied is voorzien van de modernste skiliften en brede pistes. Hierdoor kun je dus makkelijk met je hele gezin het skigebied verkennen. In het skigebied heb je toegang tot zo’n 110 km aan pistes. Tijdens de aflevering zijn de dames op de Gmahkopf, een van de skibergen in het skigebied. Hier vind je onder andere een speedcheck en een lange rodelbaan.

Het presentatieduo verblijft deze week in Residenz Drachenstein in Wildschönau. In dit appartementencomplex zijn er appartementen die geschikt zijn voor 2 tot 12 personen. Ieder appartement is ruim opgezet en luxe ingericht. Via Chalet.nl is dit appartement gemakkelijk te boeken.

Tips van de week

Volgens Paul de Römph, eigenaar van Romex vakantiewoningen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden op je wintersport. Uiteraard horen skilessen ook bij je voorbereiding. Ski Experience organiseert dagevenementen waarbij je beter kunt leren skiën en persoonlijke begeleiding centraal staat. Naast de skilessen is het ook verstandig om een goede zorgverzekering te hebben. Jochem Uytdehaage raadt aan om dit tijdig uit te zoeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je vakantie.

Wietze Snaak van wijnkoperij Jos Beeres heeft in samenwerking met Nicolas Chebile een serie wijnen gemaakt die lekker van smaak zijn. Deze serie bestaat uit een witte wijn, een rode wijn en een rosé en draagt de naam Baron Charcot.

Prijsvraag

In elke aflevering wordt een vraag gesteld waarmee je een skivakantie kunt winnen. Deze prijs wordt door Chalet.nl ter beschikking gesteld. Het antwoord kun je op de website van Off Piste invullen. De vraag van deze aflevering luidt:

‘Hoe heet het freeride festival waar Koert-Jan aan mee heeft gedaan?’

DOE MEE

Volgende aflevering

De volgende aflevering wordt aanstaande zondag 28 oktober om 16.30 uitgezonden op RTL 4. Heb je nu deze aflevering gemist? Geen zorgen, op zaterdag 27 oktober wordt hij herhaald om 12.30. Elke aflevering is ook terug te kijken via RTL XL gemist.