Nieuwsalert per mail ontvangen

Rijbewijs voor elke piste in Oostenrijk

Kun je in Oostenrijk binnenkort aangehouden worden omdat je op een rode piste skiet terwijl je slechts een rijbewijs hebt voor een blauwe piste? Nee, zo ver is het nog niet. Maar een pisterijbewijs voor elke piste komt er wel dit jaar al in de Zugspitz Arena.

Zie het pisterijbewijs als een soort zwemdiploma. Ook zonder diploma mag je overal zwemmen waar je wilt, maar of het verstandig is, is nog maar de vraag. Een pisterijbewijs wordt door de skischool uitgegeven als de deelnemer aan de rijbewijs cursus de techniek heeft om op de betreffende piste te kunnen skiën.

Bij de skischolen in de Zugspitz Arena kun je een groen, blauw, rood en zwart pisterijbewijs verdienen. Hiervoor zijn speciale cursussen ingericht die je het papiertje laten halen. Het groene papiertje geeft aan dat je over de beginselen van het skiën beschikt. Met het papiertje op zak kun je rechtdoor glijden en goed remmen in de pizzapunt. Zoals verwacht is het zwarte rijbewijs het hoogste rijbewijs dat je kunt halen. Dat rijbewijs geeft aan dat je het buckelskiën, stijle pistes en freeriden beheerst.

rijbewijs-piste

Zo ziet het rijbewijs eruit.

Prijzen rijbewijscursus
Het rijbewijs voor elke piste is een vervolg op het bewijs voor de rode piste, dat vorig jaar voor het eerst werd geintroduceerd in het skigebied. De cursussen liepen zo goed, dat de skischolen in het skigebied dit jaar voor elke piste een rijbewijs invoeren. Een rijbewijscursus in een groep kost je 120 euro per persoon. Het is ook mogelijk om de cursus met een privéleraar te doorlopen, dan betaal je 210 euro. Boeken is mogelijk bij de skischolen in het skigebied.

 

Invoering echt rijbewijs
Als je aan het skiën bent zie je veel wintersporters een piste afkomen waar ze niet op thuishoren. Dit leidt nogal eens tot ongevallen. Zou het misschien iets voor de toekomst zijn om een echt pisterijbewijs in te voeren? Misschien is het wat overdreven, maar af en toe kan een mens best een beetje bescherming gebruiken. Wat zeg jij?

De vrouw in de onderstaande video had misschien eerst even een piste rijbewijs moeten halen. Dan had haar deze crash waarschijnlijk niet overkomen. Zie onderstaande artikel voor de hardste crash van het vorige winterseizoen:

Even je ski’s wegzetten – hoe het niet moet

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in