Nieuwsalert per mail ontvangen

Reisorganisatie pakt blindheid in derde wereldlanden aan

In 53 landen over de hele wereld lijden mensen aan trachoom, een blindmakende infectieziekte. Een Engelse reisorganisatie voor visueel gehandicapten, Traveleyes, vecht mee tegen de ziekte. Voor elke wintersport (en andere vakantie) die er geboekt wordt tot april 2015 betaalt de reisorganisatie de kosten die nodig zijn om één persoon van trachoom af te helpen.

Skiën voor mensen met een visuele beperking
Je hebt vast wel eens opvallende hesjes voorbij zien komen op de piste waaruit bleek dat de drager van dat hesje blind of slechtziend was. Dankzij verschillende organisaties is het mogelijk dat mensen met een visuele beperking toch kunnen genieten van het fenomeen wintersport. Traveleyes is zo’n organisatie. Zij zorgen ervoor dat visueel beperkte personen met net zoveel vrijheid een vakantie kunnen boeken als ‘goedziende’ mensen. Het bedrijf biedt reizen aan tegen een marktconforme prijs voor begeleide reizen. Begeleiders kunnen met een flinke korting mee op reis, zodat blinden en slechtzienden niet meer enkel afhankelijk zijn van hun vrienden en familie om op vakantie te gaan. Ook in Nederland wordt ervoor gezorgd dat blind en slechtziende volwassenen én kinderen op skivakantie kunnen. Daar maakt de Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging zich hard voor.

Trachoom
De infectieziekte trachoom wordt verspreid door contact met geïnfecteerd oogvocht en kan blindheid tot gevolg hebben. Trachoom komt vooral voor in gebieden waar schoon drinkwater en gezondheidszorg ontbreekt. Meer dan 21 miljoen mensen lijden aan de pijnlijke ziekte. In een vergevorderd stadium is een ooglidoperatie nodig om verdere schade aan het hoornvlies te voorkomen. Als je er op tijd bij bent is een antibioticakuur echter al een oplossing.

Boeken en genezen
Vanwege het tienjarig bestaan van de reisorganisatie doneert Traveleyes een bedrag aan het goede doel Sightsavers dat overeenkomt met het bedrag dat nodig is om iemand met trachoom te genezen. In totaal verwacht de reisorganisatie 1500 personen te kunnen genezen op deze manier. Een mooi gebaar van een bedrijf met een mooie missie. Welke Nederlandse wintersportorganisatie gaat LIGHT FOR THE WORLD steunen?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in