Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Reddingsdiensten Sölden veel uitgerukt dit weekend

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het winterseizoen is net begonnen en de reddingsdienst van Sölden heeft al meerdere keren moeten uitrukken afgelopen weekend. Het meest opvallende ongeluk gebeurde bij een Nederlandse snowboarder toen hij tijdens zijn val bewusteloos naast de piste achterbleef. Zijn vrienden sloegen alarm toen zij hem niet meer konden vinden nadat zij gezien hadden dat hij gevallen was.

Daarnaast kwamen zondagmiddag twee skiërs met elkaar in botsing, waarbij een van de twee een gebroken sleutelbeen opliep. Deze werd overgebracht naar een prive kliniek in Imst. Een ander ongeluk gebeurde toen een snowboarder en een 60-jarige skiër met elkaar in botsing kwamen. De snowboarder is zonder omkijken door gegaan met snowboarden en heeft de gewonde skiër achtergelaten. Het slachtoffer liep kleine verwondingen op.

Ook in skigebied Giggijoch in Sölden kwamen twee skiërs met elkaar in botsing toen zij op de zwarte piste de controle kwijt raakte. Eén van de twee, een 37-jarige vrouwelijke skiër, moest afgevoerd worden door de pisteredding en naar een arts gebracht worden.

De vermiste Nederlandse snowboarder was na zijn val spoorloos verdwenen. Na een grootschalige zoekactie van 15 bergreddingmedewerkers werd de Nederlander onder aan de piste bij een kleine beek bewusteloos gevonden. De man liep hersenletsel op en is naar Innsbruck gevlogen. Lees hier het hele artikel dat wij van de week plaatste.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in