Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Reddingsactie: snowboarder slapend aangetroffen in greppel in KitzSki

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zaterdagavond kon een wintersporter na een bezoek aan een après-ski bar in KitzSki niet meer zelfstandig uit een greppel komen. Na zijn val viel hij in slaap aan de rand van de piste toen zijn vriend hulp aan het inschakelen was. Een reddingsteam van 13 man kwam in actie om de Duitser naar het dal te brengen.

Slapend bij de piste aangetroffen

Een 32-jarige Duitse wintersporter was zaterdagavond in een schirmbar in KitzSki met zijn vriend. Door de ligging op de berg moesten beiden nog afdalen om in het dal te komen. De wintersporter viel tijdens de afdaling in een greppel en kwam hier met eigen kracht niet meer uit. De vriend besloot hulp in te schakelen en keerde terug naar de schirmbar. De eigenaar kwam direct in actie en trof de Duitser slapend aan de rand van de piste aan. Hij zette de reddingsactie in gang om de vakantieganger terug in het dal te krijgen.

Reddingsactie met pistenbully’s

Met een sneeuwruimer is de wintersporter naar het dal gebracht. Hij weigerde verdere medische behandeling. Het bergreddingsteam van Jochberg kwam in actie met 13 man. Daarbij werden twee pistenbully’s van de KitzSki Bergbahnen gebruikt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in