Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Rebensburg pakt overwinning Are

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Door de harde pistes en sneeuwval in het Scandinavische plaatsje Are was het een zware avond voor de vrouwen bij het Reuze Slalom parcour. Waar Maze vandaag haar vijfde overwinning had kunnen pakken moest zij door kleine foutjes tevreden zijn met een derde plek. Olympisch kampioen Viktoria Rebensburg mocht als laatste vertrekken en wist wat haar te doen stond. Ondanks twee kleine foutjes wist zij de overwinning binnen te halen. De tweede plek werd ingenomen door Anna Fenninger.

De goede en agressieve start van Rebensburg zorgde voor een flitsende tussentijd. Halverwege het parcour ging het bijna mis door te weinig druk op de dal ski, maar gelukkig kon zij deze fout snel corrigeren. Uiteindelijk was zij met een verschil van 0.69 seconden te snel voor haar concurrent Anna Fenninger.

Winnares van het World Cup klassement Reuze Slalom, Rebensburg, heeft hiermee haar eerste overwinning van het seizoen gepakt. “Het verschil met gisteren was voornamelijk dat de pistes van betere kwaliteit waren. Gisteren hadden we nog te maken met ijzige en hobbelige pistes waardoor het inschatten van bochten erg lastig was. Vandaag was dit gelukkig een stuk beter. Tijdens christmas ga ik lekker naar huis en terug kijken op een goed resultaat.”

Anna Fenninger maakte een goede indruk met het behalen van een tweede plek. Fenninger kwam afgelopen week nog opvallend in de pers door te zeggen dat Lindsey Vonn goed kan toneelspelen. Of zij dit werkelijk gezegd heeft blijft nog even de vraag. De Oostenrijkse pers zit er bovenop, waardoor veel dingen onder een vergrootglas worden gelegd.

Tina Maze had na de eerste run een achterstand van circa 1 sconden. Een matige start werd al snel gecompenseerd met zeer snelle bochten door Maze. Halverwege het parcour werd de concentratie minder waardoor de vijfde overwinning aan haar neus voorbij ging. Maze moest het genoegen nemen met de derde plek. Ondanks dit resultaat doet zij zeer goede zaken in het overal klassement en loopt opnieuw uit op haar concurrentie.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in