Nieuwsalert per mail ontvangen

Real-time wachttijden voor lift met EpicMix Time

Foto: PRNewsFoto/Vail Resorts, Inc.

Ben je gebonden aan het hoogseizoen, dan heb je vaak te doen met lange wachtrijen in de skigebieden. Met de nieuwe uitbreiding van de app EpicMix, EpicMix Time, kun je het lange wachten aan je voorbij laten gaan. Laat de ‘ouderwetse’ skiërs maar in de rij staan, want op je telefoon kun je precies zien waar de rijen staan en hoe lang je moet wachten voordat je in de lift zit.

Helaas voor de meeste skiërs onder ons is de app (nog) niet beschikbaar in Europa. Aankomend seizoen 2015-2016 wordt de app voor het eerst in gebruik genomen in vier skigebieden van Vail Resorts, dat de app heeft ontwikkeld. Je kunt ‘m gebruiken in Vail, Beaver Creek, Breckenridge en Keystone.

“EpicMix Time levert transparantie in tijden aan onze gasten, waarbij zij kunnen zien hoe lang de wachttijden zijn voor liften in het hele skigebied. Met deze informatie kunnen ze kiezen waar ze skiën zodat ze de meeste tijd op de piste kunnen doorbrengen”, vertelt Kirsten Lynch, vice-president en hoofd marketing van Vail Resorts. “Dit is wederom een innovatie van ons team die meer digitale technologie introduceert in de wintersport, maar waarbij gasten nog steeds kunnen genieten van ons prachtige berglandschap.”

Na de pilot van dit programma in de skigebieden in Colorado is Vail Resorts van plan uit te breiden naar de andere skigebieden die het beheert. Op het moment wordt de technologie getest in het Australische Perisher Resort dat midden in het winterseizoen zit.

De EpicMix Time technologie is vergelijkbaar met Google Maps, waar heel wat digitaal denkwerk achter zit. Om de lengte van de wachtrijen te kunnen bepalen wordt gebruik gemaakt van anonieme data die mobiele apparaten uitzenden. Het is een unieke doorbraak en het is nu afwachten of het goed werkt en of het aanslaat.

Op het moment is de EpicMix Time app nog niet te downloaden, maar wat zeker is, is dat je ervoor een gratis EpicMix account voor nodig hebt. Wij verwachten dat er snel een andere app wordt gelanceerd die in Europa soortgelijke functionaliteiten kan aanbieden. De skigebieden op dit continent kunnen natuurlijk niet achterblijven.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in