Nieuwsalert per mail ontvangen

Pro Wintersport Weeks: meer scholieren op de pistes

Wintersportredacteur

Het aantal jonge wintersporters daalt, steeds minder kinderen kunnen skiën en daar maakt de deelstaat Salzburg zich zorgen om. Tijdens het project ‘Pro Wintersport Weeks’ gingen scholieren de pistes en kregen zij gratis skiles. Het project werd vorig jaar al georganiseerd, omdat er toen ook een flinke daling in de skilessen werd geconstateerd.

De dalende cijfers in het aantal jonge skiërs moet worden tegengegaan en dat doet Salzburg door het project ‘Pro Wintersport Weeks’ te organiseren. Als het aantal jonge wintersporters blijft dalen, kan dat in de toekomst leiden tot nog minder wintersporters.

Gratis leren skiën binnen een weekend

De wintersportindustrie maakt zich zorgen om de daling in jonge wintersporters en dat is niet misplaatst. Het initiatief, dat vorig jaar voor het eerst werd gelanceerd, komt van Netwerk Winter. Binnen drie dagen leren scholieren de basiselementen van skiën gratis. Kinderen die nog nooit geskied hebben, worden  begeleid door de plaatselijke skischool. Binnen een weekend konden ze minstens een blauwe of rode piste afdalen.

Succesvol project

Dit jaar hebben meer dan 620 scholieren gratis leren skiën met hun klasgenoten. Het initiatief wordt als succesvol beschouwd en Salzburg is er dan ook zeker van dat het project volgend seizoen weer zal worden voortgezet.

Financiële steun

‘Pro Wintersport Weeks’ wordt gefinancierd door sponsors en de deelstaat zelf. Bijna de helft van alle skicursussen op school worden in Salzburg gehouden. De actie zorgt ervoor dat kinderen vanaf jongs af aan in contact komen met de sport, iets dat niet vanzelfsprekend meer is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in