Nieuwsalert per mail ontvangen

Pro skiërs JP Auclair en Andreas Fransson overleden in lawine

Het Chileense nieuwbureau BioBio laat vandaag weten dat pro skiërs JP Auclair en Andreas Fransson overleden zijn in een lawine. De lawine van 700 meter lang vond plaats op de Monte San Lorenzo, op de grens tussen Chili en Argentinië. De sponsoren van de twee, Salomon en Armada, bevestigen volgens Powder dat beide skiërs vermist zijn.

De twee skiërs waren samen met de Zweedse fotografen Bjarne Salen en Daniel Ronnback op pad voor een nieuwe webserie die zou gaan luisteren naar de naam #apogeeskiing. De twee fotografen zijn volgens het Chileense medium ongedeerd en zijn te paard naar een ziekenhuis gebracht om letsel uit te sluiten.

BioBio rapporteert dat de weg naar de locatie van het ongeval alleen te voet of te paard af te leggen is. De dichtstbijzijnde stad ligt op 18 uur afstand en een reddingsoperatie op touw zettenkan oplopen tot 13 uur. Maandagmiddag werd het ongeval per satelliettelefoon gemeld aan de autoriteiten.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van het duo. Hieronder een video van de twee vrienden in Chamonix, twee jaar geleden. De video van twee jaar terug laat zien dat de mannen zich wel degelijk bewust waren van de risico’s die het off-piste skiën met zich meebrengt.

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in