Nieuwsalert per mail ontvangen

Pro skiër uit de kleren voor ESPN magazine

Gus Kenworthy, olympisch freestyle skiër, ging al eens eerder uit de kleren voor het goede doel MeUndies. Nu gaat de freestyle skiër helemaal uit de kleren voor de negende editie van ESPN’s Body Issue. De laatste keer dat Gus in de ESPN stond, kwam hij uit de kast. Tegenwoordig is het een zelfverzekerde sporter die het belangrijk vindt dat anderen zich ook op hun gemak voelen om uit de kast te komen. Lees hier zijn verhaal!

Toen Gus Kenworthy in 2015 uit de kast kwam was dit geen makkelijke stap voor hem. Hetzelfde gevoel kreeg Kenworthy bij deze fotoshoot, waarbij hij naakt op de latten stond. Toen hij vertelde op mannen te vallen, kon hij zich nergens meer achter verstoppen en dat gold voor deze fotoshoot ook, maar dan letterlijk.

Eng en tegelijkertijd te gek

Het was volgens de Olympisch skiër eng om te doen, maar tegelijkertijd was het geweldig. Het openlijk homo zijn als atleet in de Body Issue heeft Kenworthy het gevoel gegeven dat het niet uitmaakt dat je homo bent. Nadat Gus uit de kast was gekomen, is hij een veel gelukkiger mens geworden met veel meer zelfvertrouwen. Dit heeft de olympisch freestyle skiër tevens geholpen in zijn sportcarrière.

Een mooi eindresultaat

De fotoshoot was geen pretje. Het was ontzettend koud en het maken van sprongen voelde een stuk minder veilig, omdat Kenworthy helemaal geen kleding aanhad. Toch mag het eindresultaat er wezen. De foto brengt een sterke boodschap over. Je hoeft je niet te schamen voor wie je bent, niet te verbergen voor wat je voelt en je mag trots zijn op de dingen die jou als persoon vormen.

Benieuwd waarvoor Kenworthy nog meer uit de kleren ging? Lees ook: bekende freestyle skiër Gus Kenworthy uit de kleren voor goed doel 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in