Nieuwsalert per mail ontvangen

Prijzen skipas 2014-2015 gestegen met 3,4%

De prijzen van een skipas zullen in het seizoen 2014-2015 wederom hoger uitvallen in vergelijking met vorig jaar. Een skipas zal gemiddeld 3,4% duurder uitvallen. De Zwitserse skipassen zijn hierin nog het minst in prijs gestegen en Italië is de koploper.

De zomervakantie is net voorbij en dat betekent dat veel mensen alweer druk aan het sparen zijn voor de wintersportvakantie. Voor komend seizoen moet er even iets meer spaargeld aan de kant gezet worden, want de prijzen zijn van een skipas zijn weer gestegen. Dit is gebleken uit onderzoek van Snowplaza, die jaarlijks de skipasprijzen verzameld van alle skigebieden. Hierbij zijn de skigebieden in de populaire landen Oostenrijk, Zwitserland, Italie, Frankrijk en Duitsland met elkaar vergeleken. Opvallend is dat er maar in 6 gebieden in het hoogseizoen voor minder dan 200 euro een week geskied kan worden.

Per land verschilde de prijsstijgingen aanzienlijk. In Zwitserland zijn de skipassen het minst gestegen, namelijk met 1,7%. Italie was in het onderzoek de hoogvlieger. De prijzen voor een weekpas zijn daar gestegen met gemiddeld 4%.Voor veel gebieden komt dit neer op een prijsstijging tussen de 5 en 10 euro per pas.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in