Nieuwsalert per mail ontvangen

Prachtige condities in de Alpen

De sneeuwdump van afgelopen dagen hebben in sommige skigebieden gezorgd voor 1 meter verse sneeuw. Met de koude temperaturen en strak blauwe lucht in het vooruitzicht, zijn dit de beste dagen om voor een paar dagen richting de Alpen te vertrekken. Om toch even een gevoel te geven hoe de Alpen er op dit moment bij liggen, hierbij een korte foto-update.

De meeste skigebieden hebben te maken gehad met 30 tot 40 cm verse sneeuw. Een meter sneeuw is dan ook een uitzondering en is jammer genoeg niet in alle skigebieden werkelijkheid geworden. De skigebieden die het meeste geluk hebben gehad met Koning Winter zijn de skigebieden in de Zuidalpen. “Laten we hopen dat de echte bulk sneeuw eindelijk gaat vallen, want we kunnen wel wat extra sneeuw gebruiken. Gelukkig heeft het de afgelopen dagen flink gesneeuwd en sneeuwt het op dit moment ook nog in Les 2 Alpes”, aldus Helena Hospital, perswoordvoerder van Les Deux Alpes.

Het waren dan ook ideale dagen in de Alpen. Een verse laag sneeuw met prachtig weer zorgde voor drukke pistes en lange wachtrijen bij de kassa’s. De verse sneeuw heeft nauwelijks last gehad van wind, waardoor alle pistes en off-piste gebieden er perfect bij liggen. Ben je in de gelegenheid om deze week richting de Alpen te vertrekken, dan is dit zeker aan te raden.

Ischgl

Ischgl

Zillertal Arena

Zillertal Arena

Les 2 Alpes

Les Deux Alpes

Morzine

Morzine

Verbier

Verbier

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in