Nieuwsalert per mail ontvangen

Postalm sluit belangrijkste lift wegens economische redenen

Het mini skigebied Postalm tussen Strobl (Flachgau) en Abtenau (Tennengau) vecht voor zijn bestaan. Deze winter gaat zelfs de belangrijkste lift van het gebied niet open, omdat het in bedrijf houden ervan te duur is. Wat blijft er nu nog over?

Met de sluiting van de enige stoeltjeslift in het gebied, de Gschlösslbahn, verliest de Postalm de langste piste in het gebied. De vorige winter met weinig sneeuw is in dit geval de schuldige. Naar verluidt zijn er flinke verliezen geleden, maar exacte getallen worden niet genoemd. Het gesloten houden van de skilift is vanwege economische redenen noodzakelijk, zegt bedrijfsleider Michael Raudauschl, want deze skilift is de duurste om in bedrijf te houden.

Wat over blijft zijn een lopende band voor beginners en drie sleepliften. Het ziet er niet naar uit dat de skilift in de toekomst nog gaat draaien. Dat gebeurt alleen als er flink wordt geïnvesteerd in het kleine skigebied, maar hierop wordt niet gerekend. Daarom probeert het skigebied zich nu te richten op andere wintersporters, zoals langlaufers, rodelaars en sneeuwschoenwandelaars.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in