Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Populariteit Oostenrijk als wintersportbestemming groeit

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Uit onderzoek van Casamundo.nl is gebleken dat Oostenrijk steeds populairder wordt als wintersportbestemming bij de Nederlanders. Dit blijkt uit de boekingscijfers die betrekking hebben op de periode van november 2015 t/m maart 2016 in vergelijking met voorgaande jaren. Deelstaat Tirol is hieruit verreweg de populairste deelstaat van Oostenrijk. 

Tirol heeft afgelopen jaren flinke media aandacht gekregen wereldwijd. Een belangrijk onderdeel hiervan waren de opnames van de nieuwe James Bond film in Sölden. Of dit meegedragen heeft aan deze toename kan niet gezegd worden, maar dat Tirol een ideaal aanbod heeft voor de Nederlandse wintersporters is wel gebleken afgelopen jaren. 

Uit eerder onderzoek van Casamundo is gebleken dat veel Nederlanders de voorkeur geven aan een wintersportvakantie met meerdere families en vriendengroepen. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op de boekingscijfer van de reisorganisatie die meer dan 400.000 vakantieverblijven in Europa en daarbuiten aanbiedt. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in