Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Politie zoekt getuigen na val uit stoeltjeslift in St. Johann in Tirol

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zondagmiddag gebeurde er een ernstig ongeluk in St. Johann in Tirol. Een jongetje uit Duitsland kon de beugel van de skilift niet op tijd sluiten, hierdoor viel de 11-jarige uit de lift de skipiste op. Hij maakte een val van enkele meters en raakte hierbij ernstig gewond. De politie onderzoekt momenteel hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Val uit stoeltjeslift in St. Johann in Tirol

Vlak voor 16.00 uur viel een Duits jongetje uit een skilift in St. Johann in Tirol. Het ongeluk gebeurde bij de 6-persoons stoeltjeslift Eichenhof in St. Johann. Volgens het politierapport ging het al mis bij het instappen in de stoeltjeslift. De ski’s van de 11 jaar jonge wintersporter raakten gekruist toen hij probeerde in te stappen. Toen het eenmaal gelukt was om te zitten, verloor hij zijn evenwicht tussen de derde en vierde liftpaal. Hij viel uit de lift en stortte zo’n 5 tot 6 meter naar beneden op de onderliggende helling. Het jongetje zat zondagmiddag helemaal alleen in de stoeltjeslift.

Getuigen gezocht

De jonge wintersporter raakte ernstig gewond door de val uit de skilift. Na eerste hulp op de piste werd hij met de helikopter naar Kufstein gevlogen en opgenomen in het ziekenhuis. De politie van Erpfendorf zoek op dit moment naar iedereen die meer weer over dit ongeluk. Mogelijke getuigen kunnen contact opnemen met: + 43 59133 7201.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in