Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Politie pakt drugsbende in Tiroolse skidorpen op

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De politie heeft elf mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij drugshandel in Tiroolse skidorpen. Na een lange voorbereidingsperiode is het de recherche eindelijk gelukt een aantal verdachten in de zaak op te pakken. Daarnaast ondervraagt de politie ook nog 30 potentiële kopers. Het is een grote doorbraak in de zaak, want de kans is groot dat ze hiermee een hele drugsbende hebben opgepakt.

Steeds meer meldingen

Sinds afgelopen zomer kwamen er steeds meer meldingen binnen bij de politie over dubieuze transacties in de toeristische centra in de deelstaat. Hierop startte de rijksrecherche een onderzoek. Daar bleek al snel uit dat er de afgelopen twee jaar grote hoeveelheden cocaïne rondgingen in verschillende wintersportdorpen. Het ging om meerdere kilo’s harddrugs, dus een grote zaak voor de politie. En daar bleef het niet bij. Gedurende het onderzoek bleek dat er ook dopingmiddelen en valse vaccinatiebewijzen rondgingen. Inmiddels heeft het onderzoek zijn vruchten afgeworpen, er zijn maar liefst 11 verdachten opgepakt.

11 verdachten, 30 kopers

In februari kon de politie de eerste verdachten arresteren en na verder onderzoek volgden nog meer arrestaties. In totaal zijn er nu 11 mannen opgepakt: negen uit Tirol, een Turk en een Serviër. Bij huiszoekingen vond de politie nog een halve kilo cocaïne ter waarde van € 50.000,-, verboden wapens, grote hoeveelheden doping en valse vaccinatiebewijzen. De drugs die ze in omloop hebben gebracht kwamen voor een deel uit Innsbruck, maar ook voor een deel uit Nederland. Verder zijn er ook nog 30 afnemers ondervraagd. Onder hen zijn onder andere horecamedewerkers, die de drugs weer doorverkochten aan toeristen.

Hoofdverdachten hebben bekend

Twee hoofdverdachten hebben inmiddels grotendeels bekend wat ze hebben gedaan en zes van de elf verdachten zijn na verhoor overgebracht naar de gevangenis in Innsbruck. Hiervan zitten er vier nog steeds vast in afwachting van het onderzoek.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in