Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Politie op de piste op zoek naar drugs

Wintersportredacteur

In Canada hebben ze er schoon genoeg van: alcohol- en drugs gebruik op de piste en in de gondels. Sinds dit seizoen zet de Canadese bergpolitie, de RCMP, daarom agenten in op de piste. In politie outfit en compleet bewapend dalen ze op ski’s en snowboard de bergen af op zoek naar overtreders van de wet. De focus ligt hierbij op personen die alcohol en drugs gebruiken. 

Vooralsnog is de pistepolitie alleen te vinden in de skigebieden van Lake Louise en Nakiska, maar de RCMP hoopt uit te breiden. “Twee agenten zullen elke vrijdag, zaterdag en zondag en gedurende de vakantieperiodes patrouilleren,” zegt Jeff Campbell van de RCMP. “Dit aantal wordt groter als er meer agenten worden opgeleid. Met de aanwezigheid van agenten op de piste nemen wintersporters minder snel drugs mee de piste op of denken ze er nog eens over na voordat ze op de piste gaan gebruiken.” Naast hun opsporingswerkzaamheden assisteren ze ook de pisteredding bij ongelukken, waardoor er nog sneller hulp ter plekke.

In december werden de eerste agenten ingezet en sindsdien is er maar één kleine drugsvangst gedaan. Laten we hopen dat de oorzaak hiervan is dat niemand meer drugs meeneemt naar de sneeuw. De wintersporters in politieuniform zijn overigens vrijwilligers en worden dus niet betaald. De skipas en het vervoer naar de piste wel, wat vrij skiën betekent. Wij zijn benieuwd naar de eerste foto’s van agenten die een flinke crash maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in