Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Politie gaat ook dit jaar actief op zoek naar skidieven

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zoals het er nu uit ziet gaan de lagergelegen skigebieden hun deuren aankomend weekend ook openen. Dat betekent dat de restaurants weer op volle toeren gaan draaien, skischolen de eerste klanten gaan verwelkomen en de toeristen eindelijk de latten onder kunnen binden om vervolgens de eerste sporen van het seizoen te zetten. Jammer genoeg betekent de seizoensopening ook dat skidieven hun slag weer kunnen slaan. 

Vorig jaar zijn er alleen al in Tirol 2.800 paar ski’s en snowboards gestolen. Sinds 2003 is de politie actief op zoek naar dieven die via camerabeelden zijn vastgelegd en betrapt zijn op diefstal. Slechts 1,9% van de diefstallen zijn opgelost en dit heeft voornamelijk te maken met de verschillende soorten van fraude. Zo worden er jaarlijks veel materialen gehuurd die vervolgens niet meer terug gebracht worden, raken toeristen hun materiaal kwijt bij grote bergrestaurants en plaatsen mensen hun materiaal buiten de apres-ski waar deze vervolgens meegenomen worden.

Georganiseerde bendes uit Oost-Europa stelen materialen in wintersportgebieden en verkopen deze vervolgens via het internet. De politie heeft aangegeven meer prioriteit te willen geven aan deze vorm van diefstal en vraagt om meer assistentie van de overheid.

Omdat diefstal een jaarlijks probleem is en elk jaar een veel besproken onderwerp blijft, is het belangrijk om je materiaal goed in de gaten te houden. Laatst schreven wij al een artikel over de AlpineHawk app, waarbij je via de smartphone je materiaal in de gaten kunt blijven houden. Daarnaast zijn de bekende ski- en snowboard slotjes ook raadzaam, of kun je de ski’s verspreid neerzetten zodat de skidieven niks met het materiaal kunnen doen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in