Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Plannen voor liftverbinding tussen Zauchensee-Flachauwinkl en Flauchawinkl-Kleinarl

Wintersportredacteur

Het Zauchensee Liftgesellschaft, het bedrijf dat de skiliften in het gebied bouwt en onderhoudt, heeft plannen om een skilift tussen Zauchensee-Flachauwinkl en Flachauwinkl-Kleinarl te bouwen. De lift loopt dan over de Tauernautobahn en verbindt de twee gebieden direct. Zo hoeven wintersporters niet meer met de shuttlebus van het ene naar het andere gebied. 

Gescheiden door de A10

De twee skigebieden zijn op het moment met elkaar verbonden door middel van de shuttlebus. De A10, oftewel de Tauernautobahn, scheidt de twee gebieden namelijk van elkaar. Deze zorgt ervoor dat men niet direct van het ene naar het andere gebied kan en verplicht mensen de auto of shuttlebus te nemen om het andere gebied te bereiken. Zo ligt skigebied Zauchensee-Flachauwinkl oostelijk van de snelweg en Flachauwinkl-Kleinarl ligt westelijk van de A10.

Eerder waren er al plannen om Zauchensee te verbinden met één van de omringende skigebieden. In 2014 lagen er plannen op tafel om Zauchensee en Flachau te verbinden door middel van een zeven kilometer lange lift. Dit project werd in 2017 toch geannuleerd als gevolg van de overname van Bergbahnen Flachau. De nieuwe eigenaar gaf aan dat ze de gebieden op een andere manier zouden verbinden. Nu lijkt die nieuwe manier te zijn gevonden.

 

Verbindingslift

De plannen die er nu liggen laten een verbindingslift zien die start bij het dalstation van de Highliner 1 in Zauchensee-Flachauwinkl. Deze loopt straks over de Tauernautobahn naar het dalstation van de Sunshine Shuttles in Flachauwinkl-Shuttleberg. Zoals de plannen nu laten zien, zal de lift op 24 meter hoogte over de snelweg gaan. Naar verwachting zal de verbindingslift ongeveer 650 meter lang worden en zal worden ondersteund door 5 liftpalen.

Wanneer de bouw van de verbindingslift gepland staat, is nog niet bekend. Aangezien nog niet alles definitief is goedgekeurd, laat het liftbedrijf zich hier ook nog niet over uit. We zullen dus nog even geduld moeten hebben en wachten op de definitieve data.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in