Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Plan ontwikkeld voor renovatie Franse jaren ’60 appartementen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Toen de wintersportvakantie in 1960-1970 enorm populair werd in de Franse skigebieden, schoten de hotels en appartementen als paddestoelen uit de grond. De accommodaties werden snel gebouwd en ingericht zodat groepen en families goede verblijfplaatsen hadden tijdens hun vakantie. De skigebieden zijn groter geworden en hebben zich doorontwikkeld, maar veel accommodaties zijn nauwelijks meegegaan in deze groeitrend. Skigebied Les Menuires wil hier verandering in brengen en heeft een plan ontwikkeld.

Wintersporters hebben tegenwoordig behoefte aan meer dan alleen mooie skipistes en verlangen ook naar accommodaties die de beschikking hebben over een spa, wellness en overige luxe voorzieningen. In Les Menuires is dit probleem ook gesignaleerd en zij hebben daarom plannen ontwikkeld om de hotels en appartementen een ‘make-over’ te geven. Het project heet ‘space age re-modelling’, waarbij de bestaande Franse appartementen opnieuw ontworpen gaan worden en een hedendaagse uitstraling krijgen. Een grootschalig project waarmee H2o Architects meerdere prijzen heeft binnengehaald.

De designers van het architectenbureau wilden een nieuwe weg inslaan: “We didn’t try to bring the furniture into the apartment, but to bring the apartment into the furniture”. Een compleet andere benadering waarbij de kamers met een gemiddelde oppervlakte van 55m2 beter ingericht konden worden.

Het eerste hotel is al verbouwd. Alle appartementen van het Aravis hotel in Les Menuires zijn in nieuwe stijl ontworpen en bieden een stuk meer comfort. Enkele foto’s hieronder. 

Franse appartementen IFranse appartementen IIFranse appartementen IIIFranse appartementen IVFranse appartementen VFranse appartementen VIFranse appartementen VIIFranse appartementen VIIIFranse appartementen VVFranse appartementen

De overige Franse skigebieden hebben ongetwijfeld deze plannen zien langskomen. Wellicht is hierdoor het startsein gegeven en worden er meerdere appartementen aangepakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in