Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Plaatsing laatste liftpalen nieuwe Dorfbahn Gerlos werkelijkheid

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Gerlos wordt al twee zomers hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe Dorfbahn in Gerlos. Het project zou eigenlijk pas in de winter van 2017-2018 helemaal gerealiseerd zijn, maar daar is in april dit jaar verandering in gekomen. Door het versnellen van de werkzaamheden gaat de nieuwe skilift in december 2016 voor honderd procent in gebruik genomen worden. Vandaag zijn de laatste liftpalen geplaatst en daarmee komt het einde van alle werkzaamheden steeds dichterbij.

In mei 2015 werd duidelijk gemaakt door de Zillertal Arena dat de nieuwe Dorfbahn een feit zou gaan worden. Het is een van de grootste projecten uit de geschiedenis van het skigebied en een enorme verbetering voor het skigebied. Door de nieuwe Dorfbahn wordt de wachtrij onderaan de Isskogelbahn en Ebenfeld X-Press een stuk korter en daarnaast wordt de drukte qua auto’s in de dorpsstraat aanzienlijk teruggedrongen. Ook de verbinding met Zell am Ziller is met de nieuwe skilift een stuk sneller.

 

De nieuwste update vanuit het skigebied kan via de onderstaande video bekeken worden. Jakob Platzer van de Cin-Cin heeft met zijn GoPro deze beelden gemaakt. Zoals je kunt zien schiet het aardig op en zijn de weersomstandigheden ideaal om de laatste liftpalen te plaatsen. Ook is de nieuwe Dorfbahn al opgenomen op de pistekaart. Je ziet vanuit het centrum van Gerlos twee liften naar boven gaan, namelijk de Isskogelbahn en de nieuwe Dorfbahn.

gerlos pisteplan

De weersomstandigheden zijn op dit moment perfect, maar dat was vorige week wel even anders. De beelden die wij toen van Gerlos deelden waren in hartje zomer helemaal winters. Onder de 1.500 meter grens viel namelijk een laagje sneeuw door het koufront dat over de Alpen heen kwam. Heb je de beelden gemist? Zie hier de foto-update die wij hierover publiceerden.

Er is meer nieuws vanuit het Zillertal. Heb je dit al gelezen?

Fügen is verkocht en de plannen zijn groots

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in