Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Pistes Oostenrijkse skigebieden houden zich goed

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De mensen in Nederland geloven het misschien niet, maar de pistes houden zich erg goed in de Alpen. In veel skigebieden is nog steeds de dalafdaling mogelijk en door de kunstsneeuwproductie in de avonden liggen de pistes er elke dag weer heerlijk bij. De sneeuwkanonnen zijn dan ook de redding van de skigebieden waardoor de skigebieden, ondanks omstandigheden, kunnen spreken over een goede opening van het winterseizoen.

In vergelijking met vorig jaar kunnen de skigebieden spreken over een succesvolle opening van het winterseizoen. De meeste skigebieden zijn sinds 5 december geopend en produceren elke avond veel kunstsneeuw. Hierdoor zijn de pistes in goede condities en zijn de verbindingen tussen veel skigebieden gewoon mogelijk.

SkiWelt

 

De bovenstaande foto is gemaakt in SkiWelt en geeft goed aan hoe de condities zijn. In de nacht vriest het flink waardoor de pistes harder worden en de sneeuwkanonnen kunnen draaien. Hierdoor ontstaan prachtig geprepareerde pistes, maar het is af te raden om buiten de aangegeven paaltjes te gaan.

“Uiteraard balen wij ook dat er nog niet genoeg natuursneeuw is gevallen, maar vanwege de goede en hoge ligging hebben wij veel kunstsneeuw kunnen produceren. Hierdoor is een dikke laag samengesteld die hoge temperaturen kan weerstaan en zorgt voor goede sneeuwcondities. Ook wij hebben nog niet alle pistes en skiliften kunnen openen, maar kijken hier positief tegenaan”, aldus marketing team van Zillertal Arena. Net zoals de Zillertal Arena, zijn in veel andere hooggelegen skigebieden de condities erg goed. Wintersporters die deze week richting de Alpen vertrekken gaan dan ook een mooie vakantie tegemoet.

Serfaus Fiss Ladis

Serfaus Fiss Ladis

Zillertal Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in