Nieuwsalert per mail ontvangen

Pinturault wint eerste slalom voor thuispubliek

Foto: fissalpine.com

De heftige sneeuwval in Val d’Isere heeft ervoor gezorgd dat de slalom van vandaag drie keer is verplaatst. Ook vandaag leek het erop dat de slalom niet door zou gaan, maar uiteindelijk werd er gewoon gestart. Na de eerste run vanmiddag was de halve Nederlander Marcel Hirscher de te kloppen man. Alexis Pinturault zette een verrassend snelle tijd op de tweede run neer en won uiteindelijk in zijn thuisland.

Het was voor Pinturault zijn eerste zege op een slalom ooit. Met een totale tijd van 1.36.55 bleef hij zijn tegenstanders voor. Felix Neureuther werd tweede met een comfortabel tijdsverschil voor Pinturault. 0.55 seconden moest de Duitser in twee runs toegeven aan de winnaar van vandaag. Hirscher, die voor Oostenrijk skiet, gaf zijn eerste plaats weg en finishte als derde met een tijd van 1.37.12.

Aan de start van de eerste run was het uitzicht geweldig. Een strakblauwe lucht en twee meter diepe verse poeder zorgde voor een magisch plaatje. De sneeuwcondities in Val d’Isere gooide echter voor veel skiërs roet in het eten. Elke meter verschilde de ondergrond van zacht naar hard, waardoor maar liefst 17 skiërs de finish niet op de juiste manier bereikten. Na aanvang van de race wisselden zonneschijn en bewolking zich steeds op korte termijn met elkaar af, waardoor het zicht niet voor iedereen even goed was. Gedurende de tweede run was het al vrij donker en was het verschil in zicht tussen de racers verwaarloosbaar.

Morgen starten de mannen in Frankrijk om 09.30 met de reuzenslalom. Tot nu toe lijkt Ted Ligety onverslaanbaar, maar wie weet wat de zondag zal brengen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in