Nieuwsalert per mail ontvangen

Pay Per Use: betalen per keer dat je de skilift neemt

Foto: Galtür

In Galtür wordt dit winterseizoen de skipas 2.0 geïntroduceerd. Hiermee betaal je niet voor een complete week een vaste prijs voor je skipas, maar betaal je per keer dat je de skilift instapt. Met de technologie ‘Pay Per Use’ wordt je creditcard gekoppeld aan de skipas. Zo betaal je dus nooit meer dan je daadwerkelijk verbruikt.

Via een online tool is de skipas te bestellen die je binnen enkele dagen thuis op de mat ontvangt. Voorwaarde is wel dat je een creditcard hebt waaraan de pas te koppelen is. Als je in Galtür de eerste skilift neemt wordt de skipas geactiveerd en daarna wordt per liftverbruik het geld afgeschreven. Deze prijzen zijn geïntegreerd met de prijzen van het skigebied, dus hieraan zijn geen torenhoge kosten verbonden.

Voor de gadgetliefhebbers onder ons is de skipas voor een kleine toeslag helemaal zelf te pimpen. Zo kun je zelfs de foto van je geliefde op je skipas zetten, die stinkend jaloers op je is omdat jij weer in de skilift zit en zij op de kids past.

De toekomst van de skipas
Deze nieuwe manier van afrekenen is baanbrekend en zou zomaar eens de toekomst van de skiindustrie kunnen worden. Een andere interessante ontwikkeling zijn de variabele skipasprijzen die in Zwitserland gehanteerd worden.

Skiresorts experimenteren met variabele skipasprijzen

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in