Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Passo dello Stelvio door sneeuwdump vervroegd gesloten

Wintersportredacteur

Het enige skigebied in de Alpen waar het enkel in de zomer mogelijk is om te skiën is door de hevige sneeuwval genoodzaakt om vervroegd te sluiten. Het sluitingsweekend zou komend weekend zijn, maar de autoriteiten hebben besloten om dit niet door te laten gaan.

Vergadering

Afgelopen week is er naar aanleiding van de onafgebroken sneeuwval van 48 uur lang, een uitzonderlijke vergadering geweest. Het bestuur van Sondrio en alle bevoegde autoriteiten van het grondgebied hebben in deze vergadering besloten om de liften op de Stelvio gletsjer definitief te sluiten.

Niet bereikbaar

Gedurende de winter is de Stelvio gletsjer gesloten voor wintersporters. Het is namelijk simpelweg onmogelijk om gedurende de winter de Stelvio pas sneeuwvrij te houden. De pas is nu al onbegaanbaar voor verkeer. Er zijn echter nog wel mensen in het skigebied aanwezig. De autoriteiten zijn momenteel aan het bekijken hoe ze deze mensen op een veilige manier uit het skigebied kunnen krijgen.

 

Alleen in de zomer open

Passo dello Stelvio is het enige skigebied in de Alpen dat alleen ’s zomers geopend is. Heb jij nog geen zin om het wintersportseizoen af te sluiten? Vanaf mei 2019, wanneer de sneeuwschuivers de wegen begaanbaar hebben gemaakt, kun je weer in dit gletsjergebied terecht.

Passo dello Stelvio

Het gletsjergebied is niet extreem groot, het telt namelijk 8 km piste en in totaal 6 liften. De pistes zijn gemakkelijk begaanbaar, aangezien het gebied vrij vlak is. In het voor- en najaar kun je hier perfecte condities treffen. Gedurende de zomer is het een leuke afwisseling op je fietsvakantie en trainen veel wedstrijdskiërs er.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 3BMeteo (@3bmeteo) op

Ruim een meter sneeuw

Afgelopen week schreven we al over de hoeveelheid sneeuw dit op de Stelvio is gevallen. In onderstaand artikel lees je hier meer over.

Ruim een meter sneeuw op de Stelviopas

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in