Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Pas op: lange files richting de Alpen door drukte en sneeuwval

Vanmiddag begint in het noorden van het land eindelijk de voorjaarsvakantie. Voor veel wintersportliefhebbers dé week om in de Alpen te verblijven. Helaas gaat de heenreis niet helemaal maar zonder slag of stoot, gezien er lange files zijn voorspeld.

Voorjaarsvakantie

Na maanden wachten, is het eindelijk zover: de vakantiepret gaat beginnen. De auto kan worden ingepakt en voor je het weet zitten jullie in de auto richting de wintersport. Helaas zijn jullie niet de enige en dat zorgt voor een hoop drukte op de wegen. In ons wintersport verkeersdrukte overzicht is dan ook te zien dat het aanstaande zaterdag in vrijwel alle wintersportlanden druk is.

File knelpunten

Ook dit jaar worden er weer lange files verwacht bij de welbekende knelpunten. Zo zul je in Duitsland waarschijnlijk aan moeten sluiten op de A8 Stuttgart – München – Salzburg. Maar ook daarvoor kun je al de nodige files verwachten. Ook in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk sta je vrijwel zeker vast. Daarnaast moeten weggebruikers in Frankrijk rekening houden met wegblokkades.

World Cup zorgt voor extra drukte

Vanwege de World Cup-wedstrijden zal het dit weekend ook extra druk zijn op de weg. Vandaag vindt de verplaatste World Cup-wedstrijd in Saalbach plaats, waar duizenden bezoekers getuigen van zullen zijn. Daarnaast vind er dit weekend een World Cup-wedstrijd schansspringen plaats in Tauplitz / Bad Mitterndorf.

Mogelijk sneeuw onderweg

Naast dat het druk is met wintersportverkeer, is er ook kans op sneeuwval. Vandaag sneeuwt het zelfs nog in verschillende skigebieden. Deze sneeuwwolken zullen morgen pas in de loop van de dag wegtrekken. Benieuwd wat het weer hierna gaat doen?

Ook handig

Wanneer je binnenkort op wintersport gaat is het fijn als je goed voorbereid bent. Hieronder vind je nog enkele handige links.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in