Nieuwsalert per mail ontvangen

Paris wint in Kitzbuhel, Vonn in Maribor

Dominik Paris

Het was wederom een spannende dag bij de Hahnenkamm-Rennen in Kitzbuhel, waar uiteindelijke de Itialiaan Dominik Paris het bijzonder zware parcours als snelste aflegde. Bij de vrouwen was het Lindsey Vonn die door een perfecte tweede run op het hoogste podium eindigde. Franz, die aan het begin van het seizoen nog bewusteloos raakte nadat hij een stang raakte, liet zien dat hij nog steeds geen angst kant. Als een bezetene kwam hij naar beneden en stond tot genoegen van de Oostenrijkse bezoekers lang bovenaan het klassement. Tezamen met landgenoten Klaus Kroell en Georg Streitberger deelde hij het podium, maar allen werden hiervan verstoten. 

De Oostenrijker startte als vierde en behield lange tijd zijn eerste plek, totdat de nummer 21, 22 en 23 aan de beurt waren. Na Paris daalden Guay en Reichelt af, die tweede en derde werden. Met Reichelt op het podium konden de Oostenrijkers toch nog een beetje glimlachen. De enige Nederlander die mee deed kwam niet over de finishlijn. Marvin van Heek schoot de netten in, maar vervolgde gelukkig op eigen kracht zijn weg naar beneden.

Dominik Paris was zielsgelukkig met zijn eerste plek bij de Hahnenkmm-Rennen: “Dit is de beste overwinning die je kunt hebben. In Bormio won ik voor het eerst en dat was al heel speciaal. Toch is dit anders, hiervan droom ik al sinds ik een jaar of zes oud ben!”

In Maribor bleek vandaag dat Lindsey Vonn ook op de reuzenslalom in vorm is na haar comeback. Vonn is er even tussenuit geweest en dat heeft haar goed gedaan. Ze pakte ten koste van World Cup klassementsleider Tina Maze de overwinning en sleep hiermee haar derde eerste prijs op een reuzenslalom binnen. De Sloveense Maze ging voor een dubbele winst dit weekend, maar maakte bovenin het parcours al een foutje in de tweede run. Hierdoor werd zij tweede met een afstand van 0.08 seconden. Bijna een halve seconde hierachter kwam de Oostenrijkse Fenninger over de streep.

Morgenochtend worden in zowel Maribor als Kitzbühel de slalom verreden.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in