Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Paralympisch snowboarder Chris Vos geplaatst voor Winterspelen Peking

Wintersportredacteur

Snowboarder Chris Vos heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de Paralympische Winterspelen in Peking, die in maart 2022 plaatsvinden. In het Finse Pÿha kwalificeerde de Nederlander zich dankzij goede resultaten in twee boardercross wedstrijden.

Zinderende strijd

Zijn plaatsing voor de Winterspelen zorgde voor enorme vreugde bij de snowboarder: ”Het waren uitdagende races met een competitief startveld. Het leukste hieraan was dat we met vier man voor de overwinning streden.”. Helaas lukte het de 22-jarige atleet niet om als eerste de eindstreep te halen, maar hij was ook blij met een tweede en derde plaats. Die tweede plaats behaalde hij na een spannend duel om de winst. Hier moest zelfs een fotofinish aan te pas komen om de winnaar te bepalen.

Uitdaging

De wedstrijd was nog best lastig. Voor Vos zat de uitdaging vooral in de vlakke start: ”Daar liet ik ten opzichte van de concurrentie terrein liggen, maar in het bochtige gedeelte maakte ik veel achterstand goed.” Uiteindelijk werd het dus een mooie tweede plaats.

Weer heerlijk thuis

Inmiddels is Chris weer thuis na weken vol trainingen en wedstrijden. Hij gaf aan dat het heerlijk is om na vijf weken weer thuis te zijn. Het was wel even wennen, want in het Finland waren er nagenoeg geen coronabesmettingen en waren bars en restaurants gewoon open. Dat was een groot verschil met Nederland.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in