Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Overzicht nieuwe skiliften in Zwitserland voor winterseizoen 2022/2023

De nieuwe cabines van de Matterhorn Express in Zermatt

© Zermatt Bergbahnen AG

Wintersportredacteur

In Zwitserland wordt er flink gebouwd voor de start van het nieuwe skiseizoen. Er staan allerlei vernieuwingen en renovaties van liften op de planning. Nog even wachten en dan sta je aankomend seizoen nog sneller boven op de berg! Onder andere in Les 4 Vallées, Davos Klosters en Zermatt zijn er veranderingen te melden.

Nieuwe liften in Zwitserland 2022/2023

Of je nu in een groot skigebied gaat skiën of in een wat kleinere, elk jaar zijn er wel vernieuwingen. Wat er dit winterseizoen 2022/2023 allemaal is veranderd? Dat lees je hieronder!

Davos Klosters

Jakobshorn lift Davos Klosters
© Davos Klosters Mountains

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een flink aantal vernieuwingen op de Jakobshorn in Davos Klosters. De kabelbaan in het Zwitserse skigebied is al geruime tijd in bedrijf en toe aan renovatie. Maar dat is niet het enige waar aan gewerkt wordt. Niet alleen de lift zelf, ook het bergstation, de toegankelijkheid en delen van het bergrestaurant en -hotel worden vernieuwd en verbeterd. De kabelbaan die wintersporters van de Jschalp naar de top van de Jakobshorn in Davos Klosters brengt, draait al sinds 1958. Deze gondel in het Zwitserse skigebied is in 1983 al eens eerder onder handen genomen, nu staat er wederom een renovatie op het programma.

Bellwald

In maart 2022 is de bouw van de nieuwe lift in Bellwald gestart. De oude 2-persoons lift Gassen-Richenen wordt vervangen door een 6-persoons stoeltjeslift. De 2-persoons lift is namelijk al bijna 30 jaar oud. Dat betekent dat een ritje in deze lift misschien wel heel nostalgisch is, maar niet erg comfortabel bij bijvoorbeeld wind of sneeuw.

Vanuit Bellwald komt er af een toe een bouwupdate in de vorm van een YouTube-serie! Zo zagen de bouwwerkzaamheden er afgelopen maand uit!

St. Moritz

Het is eindelijk zover in St. Moritz! De oude tweepersoonsstoeltjeslift uit 1982 wordt vervangen door een nieuwe lift. Na jaren plannen gaat het eindelijk gebeuren in het Zwitserse skigebied. Eind juli kwam de laatste update uit St. Moritz over de nieuwe lift. De bouw schiet al aardig op! De nieuwe lift in St. Moritz is een tweepersoons stoeltjeslift en krijgt als naam Suvretta-Randolins. Als je wel eens in St. Moritz geweest bent, kende je deze lift waarschijnlijk als ‘de oude tweepersoonslift’.

Zermatt

Wie weleens geskied heeft in Zermatt kent de bakjes van de Matterhorn-Express maar al te goed. De 4-persoonsgondel brengt je vanuit het dorp het skigebied in en gaat al even mee. Volgend skiseizoen zal die ervaring echter anders zijn. De Matterhorn-Express in Zermatt heeft namelijk nieuwe cabines en daarmee een gloednieuwe look. Vanaf juli werden de eerste ritjes in de nieuwe bakjes gemaakt.

Ook de Zermatt-Furi gondel wordt veranderd. In plaats van de oude cabine komt er een snellere, grotere en comfortabelere 100-persoons variant. Een ware upgrade voor het Zwitserse gebied. Na 58 jaar komt er een einde aan het tijdperk van de 80-persoons Zermatt-Furi gondel. Niet getreurd: bezoekers van Zermatt gaan er met de nieuwe lift alleen maar op vooruit

De nieuwe cabines van de Matterhorn Express in Zermatt
© Zermatt Bergbahnen AG

Hoch-Ybrig

Hoch-Ybrig, een skigebied in Zwitserland, heeft er komende winter een nieuwe lift bij. De 51 jaar oude pannenkoekenlift Fuederegg zou eigenlijk vorig jaar al vervangen worden, maar de plannen zijn verschoven naar 2022. De bouw is in 2021 al van start gegaan, maar door een vertraging van de bouwvergunning moest er vorig jaar nog gebruik gemaakt worden van de oude lift. De nieuwe sleeplift in Hoch-Ybrig zal veel meer capaciteit krijgen dan de oude lift. Er zal meer tijd zijn om de beugel te overhandigen en daarom zal het een stukje makkelijker zijn voor beginners om de lift te nemen. De bouw is op dit moment in volle gang.

Ovronnaz

Een flinke verbetering voor het skigebied van Ovronnaz in het Franstalige deel van Wallis! Een nieuwe stoeltjeslift vervangt de oude sleeplift uit 1982. Deze innovatie is onderdeel van een groter project van Téléovronnaz SA. In dit plan staan ook voornemens voor het creëren van nieuwe afdalingen en het vervangen van nog een oude lift. De nieuwe lift Petit Pré is al helemaal klaar voor gebruik in het aankomende skiseizoen 2022/2023. Voortaan hoef je niet meer te staan, maar kun je relaxt zitten!

Les 4 Vallées

Niet één, niet twee, maar drie nieuwe skiliften voor het Zwitserse skigebied Les 4 Vallées. Allereerst wordt het gebied bij Bruson aangepakt met twee nieuwe liften. De oude driepersoons stoeltjeslift La Pasay gaat met pensioen en er komt een nieuwe zespersoons stoeltjeslift voor in de plaats. Voortaan sta je niet in elf, maar in vijf minuten boven en ook nog eens extra comfortabel dankzij de ‘Porsche Design Studio’ stoeltjes.

De tweede lift die hier wordt gebouwd is wederom een zespersoons stoeltjeslift. Deze lift gaat La Pisse-Vache verbinden met Col de Chargerat. De derde nieuwe lift wordt gebouwd aan de andere kant van het skigebied, in Thyon. Hier moeten twee sleepliften (Les Collons en La Matze) plaatsmaken voor een nieuwe combinatielift met 6-persoons stoeltjes en 10-persoons gondels.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in