Nieuwsalert per mail ontvangen

Overwinningen in het thuisland op Super G zondag

Voor zowel de mannen als vrouwen stond vandaag de Super G op het programma in het World Cup circuit. Om 11.00u zijn de mannen gestart in Kvitfjell en de vrouwen startten een uur later in Garmisch-Partenkirchen. Aksel Lund Svindal pakte de eerste zege in zijn thuisland ooit, gevolgd door Georg Streitberger en Werner Heel. Ook bij de vrouwen won er een skiester uit het thuisland. Anna Fenniger finishte voor Maria Hoefl-Riesch en Julia Mancuso. 

Svindal is het hele seizoen al oppermachtig op het onderdeel en mag zich sinds vandaag recordhouder noemen. Samen met legende Hermann Maier is hij de enige die ooit vier Super G’s in één seizoen gewonnen heeft. In de vijfde werd hij overigens tweede, ook geen onverdienstelijk resultaat. Behalve de winst en het record pakte Svindal vandaag ook de Super G titel van dit seizoen. Marsaglia staat met nog maar één Super G te gaan op de tweede plaats en kan de Noor niet meer inhalen. De eerste plek in Kvitfjell was overigens de vijftigste podiumplek in de World Cup voor Svindal.

Bij de vrouwen was de uitslag minder voorspelbaar. De afgelopen vier Super G’s zijn elk door iemand anders gewonnen en ook in Garmisch-Partenkirchen ging de winst naar een ‘nieuwe’ skiester. Anna Fenninger sleepte voor het eerst in haar carriere een gouden medaille binnen op dit onderdeel en was er dolgelukkig mee: “Ik wacht al een tijdje op mijn eerste winst in een Super G en ben dan ook zeer gelukkig dat het vandaag gebeurde. Ik probeerde een directe en agressieve lijn te skiën en pas toen ik over de finish kwam besefte ik me dat het een goede keuze was.”

Volgend weekend verkassen de vrouwen naar Ofterschwang, Duitsland voor de Slalom en Reuzenslalom. De mannen skiën dezelfde onderdelen, maar dan in Kranjska Gora, Slovenië.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in