Nieuwsalert per mail ontvangen

Oude GoPro inruilen voor korting op Hero5

Het gaat GoPro niet voor de wind. Het bedrijf heeft in 2016 een ontzettend slecht jaar gehad met 373 miljoen dollar verlies. Bovendien werd ook de Karma drone teruggeroepen vanwege ernstige problemen. In een poging om nieuwe camera’s te verkopen startte GoPro daarom deze week met een inruilactie.

Volgens een rapport van marktonderzoeksbedrijf NPD waren de Hero5 Black en de Hero5 Session de bestverkochte digitale camera’s in de VS in 2016, maar het lijkt erop dat er toch nog niet genoeg van de camera’s verkocht worden. Met de Hero6 op komst, waarschijnlijk later dit jaar, wil het bedrijf af van de Hero5 camera’s.

Inruilactie

Om GoPro gebruikers te stimuleren hun camera te upgraden biedt GoPro korting aan bij de aanschaf van de Hero5 als een oude camera wordt teruggestuurd. Eigenaars van een oudere GoPro krijgen tegen inruil van hun camera $50 korting op een Hero5 Session en $100 korting op een Hero5 Black. Op de website kun je aangeven welke GoPro je wilt, vervolgens stuur je jouw GoPro op en als die bij hen binnen is wordt de Hero5 verstuurd.

Binnenkort ook in Nederland?

Op dit moment bestaat de ‘GoPro TradeUp‘ alleen in de Verenigde Staten. Of de inruilactie ook overwaait naar Europa is niet bekend. Vooralsnog kun je daarom het beste je GoPro verkopen op Marktplaats, daar krijg je er hoogstwaarschijnlijk meer voor dan GoPro je biedt. Behalve als je een echt oude of kapotte GoPro hebt dan, dan wordt het ineens wel interessant. Afwachten….

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in