Nieuwsalert per mail ontvangen

Oud-Tourwinnaar Jan Janssen opent bergetappe met kleinzoon

Opa en z'n kleinzoon.

Wie kent hem nog? Jan Janssen, winnaar van de Tour de France in 1968 en van de Vuelta in 1967. Aanstaande vrijdag opent hij samen met zijn kleinzoon de bergetappe naar Saint-Gervais Mont Blanc. Waarom wij dat interessant vinden? Zijn kleinzoon skiet vanaf aankomend winterseizoen voor Nederland.

We hebben het hier over Steven Théolier, half Frans en half Nederlands. De in 1990 geboren skiër is een specialist op de slalom, maar vanwege een blessure aan zijn kruisband doet hij al een tijdje niet meer mee op het hoogste niveau. In Frankrijk verloor hij zijn World Cup-startplek, maar in Nederland mag hij wel starten. Trainingen doet hij met het Zweedse team, maar hij vaart dus onder de Nederlandse vlag. Zijn doel: meedoen met de Olympische Winterspelen in 2018.

OOK INTERESSANT: Mountainbiker verrast skiërs op piste in Frankrijk

Om de Franse bergen op de kaart te zetten fietst Steven met steun van zijn opa de prelude van de touretappe, die georganiseerd wordt door France Montages. Helaas is Janssen op zijn leeftijd helaas niet meer in staat om te fietsen, maar hij is er wel bij. Zij zijn niet alleen, maar ook 40 skileraren van de ESF, sportkampioenen en bekendheden fietsen mee. Zij starten in Les Saisies en komen als het goed is in Saint-Gervais aan de finish.

Bij wijze van promotie zijn de skileraren overigens ook aanwezig bij de finale van de Tour. Wat ze daar doen? Dat lees je hier.

***UPDATE***
Onderhand heeft Steven de prelude gereden. Daarom hieronder een foto-update die we via France Montagnes binnen kregen.

FIS Ski Jumping Summer Grand PrixFIS Ski Jumping Summer Grand PrixFIS Ski Jumping Summer Grand PrixFIS Ski Jumping Summer Grand PrixFIS Ski Jumping Summer Grand PrixFIS Ski Jumping Summer Grand Prix

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in