Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oud en nieuw in Zell am See, Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Allemaal nog de beste wensen! Hier is het nieuwe jaar weer super ingeluid! Zell am See is een zeer goede plek om feestelijk het nieuwe jaar in te gaan.

Samen met de gidsen van Snow Experience en alle Nederlandse reisleiding van Zell am See/Kaprun en Saalbach Hinterglemm hebben we ongeveer 2 weken geleden al een tafel gereserveerd in restaurant Giuseppe in het centrum van Zell am See. Dit vroege reserveren is noodzakelijk omdat echt alles vol zit. Er wordt in de meeste restaurants gewerkt met verschillende shifts. Je kunt dan van 18:00 tot 20:00 uur eten, van 20:00 tot 22:00 uur (hebben wij gedaan) en van 22:00 tot 00:00 uur. We waren met 17 personen. Erg gezellig.

Na het eten zijn wij naar de Stadtplatz van Zell am See gegaan. Op dit plein komt iedereen samen. Je kunt er glühwein en andere drankjes krijgen en er draait een dj. Toeristen en ‘Einheimischen’ (inwoners) dansen door elkaar heen. Op zo’n avond is iedereen elkaars vriend.

Toen het ietwat koud begon te worden zijn we even de kroeg in gedoken om op te warmen. Ook voor twaalven staat er overal al een dikke rij voor de kroegen. Bij de meeste kroegen moet je ongeveer € 5,- entree betalen om binnen te komen. Wij konden als reisleiding gelukkig gewoon doorlopen en kiezen waar wij naartoe zouden gaan.

Om 23:45 uur zijn we richting het meer van Zell am See gelopen, bij het Grand Hotel. Dit is dé plaats om met vuurwerk het nieuwe jaar in te luiden. Ik had ’s middags in Maishofen al vuurwerk gekocht. Dat gaat hier zoveel makkelijker dan in Nederland! Waar ik het haalde was een container met een raam erin en die container stond bomvol vuurwerk en vlak naast een huis, midden in het dorp. Ook zijn er overal marktkraampjes waar je vuurwerk kunt kopen. Er zijn dus niet echt strenge veiligheidsregels ofzo. Het vuurwerk dat je kunt kopen is ook van flinke omvang. Maar goed, om twaalf uur dus afgeteld (wel in het Nederlands) en al het vuurwerk afgestoken en de champagneflessen ontkurkt. Helaas hangt er vaak nevel over het meer waardoor je niet helemaal over het meer naar Thumersbach kunt kijken, maar er was voldoende vuurwerk aan de Zell am See kant.

Daarna nog een rondje kroegen gemaakt, waar het erg druk was en tot in de vroege uurtjes ook bleef.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in