Nieuwsalert per mail ontvangen

Opzichters ingezet op pistes Portes du Soleil

In het Frans-Zwitserse skigebied Portes du Soleil willen ze dit seizoen opzichters op de pistes inzetten zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. De reden voor deze focus is de uitkomst van een klanttevredenheidsonderzoek waarbij veel klanten feedback gaven over de toename van waaghalzen op de pistes. Bij de inzet van opzichters zal er een beroep gedaan gaan worden op de oudere lokale bevolking met veel kennis van het gebied.

“Een deel van onze klanten meldde een gevoel van onveiligheid als gevolg van hoge snelheden van mede-pistegebruikers. Het ontstaan van dit idee is niet de toename van het aantal ongelukken op de piste, maar specifiek gericht op het verminderen van het onveilige gevoel bij de klanten”, aldus Pascal Bergeor, directeur van Tele-Champery-Morgins. Het aantal klachten hebben er voor gezorgd dat er meer opzichters aanwezig zullen zijn op de pistes.De opzichters zullen voorzien zijn van een skipak van het gebied en zullen de hele dag aanwezig zijn op de pistes.

Het idee van patrouille diensten op de piste is niet geheel nieuw, want bij andere stations als Rougemont en Villars is dit al langer in gebruik.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in