Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oprichter Patagonia geeft bedrijf weg om klimaatverandering tegen te gaan

Osttirol

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De eigenaar en oprichter van het kledingmerk Patagonia, Yvon Chouinard, geeft zijn winstgevende bedrijf weg. Dit doet hij niet zomaar en zeker niet zonder reden. De familie schenkt het bedrijf aan een speciaal ontworpen reeks goede doelen en non-profitorganisaties. Dit alles met het doel om de klimaatverandering tegen te gaan.

Patagonia in handen van goede doelen

De 83-jarige eigenaar wil zijn vermogen beschikbaar stellen voor milieubescherming. Het doel van deze actie is dat het bedrijf doorgaat met winst genereren. Dit zal direct gebruikt wordt voor de klimaatcrisis. Volgens de New York Times is het bedrijf Patagonia ongeveer 3,0 miljard dollar waard (omgerekend iets meer dan 3 miljard euro). De goede doelen en non-profitorganisaties gaan ervoor zorgen dat de winst van Patagonia ongeveer € 100 miljoen euro per jaar blijft. Dit vermogen wordt niet in het bedrijf geïnvesteerd, maar gebruikt om klimaatverandering tegen te gaan.

“We moesten een manier vinden om meer geld te steken in de bestrijding van deze crisis en tegelijkertijd de activa van het bedrijf intact te houden”, zei Chouinard in een verklaring die woensdag werd gegeven op de website van Patagonia. Sinds augustus heeft de familie Chouinard alle aandelen overgedragen aan het nieuw opgerichte Patagonia Purpose Trust.

Waar gaat de winst naartoe?

Het geld wordt niet alleen gebruikt tegen klimaatverandering. Maar ook om onderontwikkelde gebieden over de hele wereld te beschermen. Patagonia zal zich in de toekomst volledig inzetten om zoveel mogelijk geld te kunnen geven aan de mensen die actief werken aan het redden van de planeet.

Lees ook: Dachstein Gletscher houdt pistes gesloten aankomend skiseizoen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in