Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Openingsdatum Fonna Glacier Ski Resort bekend

Skiën in de zomer in het Fonna Glacier Ski Resort

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De voorbereidingen voor de opening van Fonna Glacier Ski Resort zijn al een tijdje aan de gang. Dit zomerskigebied in Noorwegen is in de winter altijd gesloten omdat er te veel sneeuw valt. Ook dit winterseizoen heeft het hier weer flink gedumpt, er ligt nu zo’n 6 tot 10 meter sneeuw. Al deze sneeuw moet verwerkt worden om begin mei te kunnen openen.

Openingsdatum bekend!

Gisteren heeft Fonna Glacier Ski Resort bekendgemaakt dat 1 mei de allereerste skidag is in het skigebied van 2024. Dan zijn de pistes en liften geopend voor georganiseerde teams, vanaf 17 mei kan iedereen in het skigebied skiën. De liften zijn dus vanaf mei dagelijks geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur in Noorwegen.

Skiën in Fonna Glacier Ski Resort

In Fonna Glacier Ski Resort moet er letterlijk gewacht worden tot de lente voordat er geskied kan worden. Het kleine skigebied in Noorwegen krijgt jaarlijks zo veel sneeuw, dat skiën in de winter niet mogelijk is. In de winter ligt er simpelweg te veel sneeuw om de gletsjer te kunnen bereiken. Pas na de winter is de toegangsweg sneeuwvrij gemaakt voor wintersporters. In de winter kun je de gletsjer alleen bereiken met een helikopter.

Inmiddels is er groot materieel aangekomen in het Fonna Glacier Ski Resort om de skiliften uit te graven. Dit moet gedaan worden, omdat de liften eerst nog geïnspecteerd worden voor de start van het skiseizoen. De inspectie wordt vaak gedaan in april/mei. Over het algemeen vallen er geen gigantische hoeveelheden sneeuw meer na februari/maart en daarom is het uitgraven begonnen. Op dit moment ligt er zo’n 6 tot 10 meter sneeuw in het skigebied.

››› Bekijk hier hoe de voorbereidingen eraan toe gaan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in