Nieuwsalert per mail ontvangen

Opening FIS World Cup niet in gevaar door hevige sneeuw

De sneeuwval komt voor de organisatie van de FIS World Cup opening in Solden als geroepen. Waar veel gespeculeerd wordt over mogelijke hinder door de hevige sneeuwval, ziet de organisatie geen reden om zich zorgen te maken. Vandaag zal naar verwachting nog een halve meter sneeuw gaan vallen wat zorgt voor perfecte omstandigheden aankomend weekend.

De deelnemers hadden gisteren een dag gedwongen pauze ingelast. In de nacht van woensdag op donderdag heeft de gletsjer te maken gehad met hevige sneeuwstormen waarbij 30 cm verse sneeuw het resultaat was. Ook tijdens de tweede sneeuwgolf vandaag wordt wederom 35 cm sneeuw voorspeld. Uiterlijk vrijdag zal het weer wat rustiger gaan worden zodat de balans op gemaakt kan worden. Als de voorspellingen kloppen dan staat er op zaterdag en zondag ideaal wedstrijd weer in de wacht, namelijk temperaturen rond het vriespunt in combinatie met blauwe lucht.

Naar verwachting zullen er tussen de 25.000 en 30.000 toeschouwers op het evenement afkomen. Met de voorspellingen zal het dus heerlijk vertoeven zijn voor de toeschouwers.

auto solden world cup
solden weer

 

 

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in