Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijkse skigebieden sluiten winterseizoen af

Het seizoen zit er voor veel Oostenrijkse skigebieden weer op. Gisteren was de laatste dag van het seizoen en daar waren de pistes ook hard aan toe. Door de warme temperatuur van afgelopen weken hebben veel skigebieden verschillende pistes al moeten sluiten voordat het seizoen definitief afgesloten werd. Afgelopen weekend nam Koning Winter nog even een laatste eindsprint met sneeuwval, maar dat mocht voor de skigebieden niet meer baten. De pistes zijn toe aan de zomer en de skigebieden hebben gisteren de skiliften definitief gesloten. 

Vanwege de matige seizoensstart hebben veel wintersporters een apart gevoel over dit seizoen in Oostenrijk. De lagergelegen skigebieden hebben de start moeilijk goed kunnen maken vanwege de wisselvallige weersomstandigheden. Daarnaast zijn er weinig extreme sneeuwdumps geweest in Oostenrijk waarbij meer dan een meter sneeuw gemeten is. Hierdoor hebben de seizoensmedewerkers nauwelijks goed kunnen freeride skiën.

Het jaar van de kunstsneeuw

Als we terugkijken op dit seizoen dan kunnen we wel zeggen dat de sneeuwkanonnen het seizoen gered hebben. Vanwege de extreem lage temperatuur aan het begin van december hebben de sneeuwkanonnen goede productie kunnen draaien en de pistes voorzien van een goede basislaag. Een positief gegeven, want na de eerste week van december is er nauwelijks neerslag geweest en is de temperatuur veel te hoog gebleven waardoor veel lagergelegen skigebieden pas in de eerste week van januari de liften hebben kunnen openen.

Op naar volgend seizoen

Ondanks de matige weersomstandigheden hebben veel skigebieden een goed seizoen gedraaid. Zeker de hogergelegen skigebieden hebben geprofiteerd van het tekort aan sneeuw, omdat veel wintersporters voor de zekerheid naar deze skigebieden zijn afgereisd. Nu is het tijd om te evalueren en uit te kijken naar het volgende winterseizoen. De Zillertal Arena heeft als bedankje een leuke video online gezet waarbij een van de medewerkers van het skigebied op de knop drukt van de skilift. “Einde seizoen en bedankt voor alle volgers op social media en bezoekers van het skigebied,” aldus Heike Schoof, marketing medewerkers van het skigebied.

Wer hat an der Uhr gedreht, ist es wirklich schon so spät? #endofseason #finale #zillertalarena

Geplaatst door Zillertal Arena op zondag 10 april 2016

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in