Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijkse skigebieden focussen minder op Engelse markt

De Oostenrijkse skigebieden hebben het nu enorm druk met zomertoerisme, maar ook de voorbereidingen voor het nieuwe winterseizoen zijn al weer volop in gang gezet. Wat betreft de inzet van de marketingbudgetten in de Europese markt is er uiteraard een aparte ontwikkeling aan het plaatsvinden. Hierbij hebben wij het niet over de Nederlandse, Duitse of Franse markt, maar uiteraard over Engeland. Hoe gaan de skigebieden hiermee om en gaan de Engelse wintersporters hier last van ondervinden?

Invloed Brexit op de reisbranche

Vanuit de grote reisorganisaties wordt er gewaarschuwd voor de gevolgen van de Brexit voor Engelse toeristen. Zo zou het volgens Dame Carolyn McCall van Easyjet en Peter Long van de TUI Group (reeds vertrokken) de veiligheid van het vliegen kunnen beïnvloeden en daarnaast gaan volgens hen de prijzen drastisch stijgen. Hierdoor is het voor Engelse toeristen minder interessant om naar de Oostenrijkse Alpen te vertrekken, omdat dit aanzienlijk duurder is. Dit werd bekend gemaakt in The Sunday Times toen duidelijk werd dat Engeland vertrok uit de EU.

Wat doen skigebieden met deze ontwikkeling?
Het mag duidelijk zijn dat op wintersportvakantie gaan voor Engelse toeristen een stuk duurder is geworden. Voor de Franse skigebieden wordt dit misschien nog wel de grootste tegenvaller, want hier is het aandeel Engelse toeristen het grootste. Toch komen er ook signalen vanuit de Oostenrijkse skigebieden. Volgens Planetski.eu hebben twee skigebieden de marketingbudgetten voor de komende winter al flink ingekort. “Wij verwachten dat de economische situatie dit jaar nog blijft verslechteren, de wisselkoers gaat dalen, waardoor er minder Britse toeristen naar Oostenrijk gaan vertrekken. Qua marketingbudget focussen de skigebieden zich hierdoor liever op andere markten waar voor komend winterseizoen meer potentie in zit,” aldus de woordvoerder van een reisorganisatie. Om welke reisorganisatie dit gaat wil de website niet naar buiten brengen.

LEUK ONDERZOEK: Engelse wintersporters verkiezen steeds vaker Oostenrijk boven Frankrijk als wintersportland

Het wordt een spannend jaar voor de Engelse reisbranche. Niet alleen deze zomer, maar ook volgend winterseizoen. Wintersport is een bijzondere manier van vakantie vieren en kan voor veel mensen niet gemist worden. Niet alleen bij de Nederlanders is dit uiteraard het geval, want ook de Britten zijn fanatieke wintersporters. Wij zijn heel benieuwd of er daadwerkelijk minder Engelsen gaan skiën, want skiën is en blijft geweldig.

Ook interessant om te lezen:

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in