Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijkse bergwegen weer open na sneeuwruiming

© Grossglockner Hochalpenstrasse 20 september 2017

Meerdere Oostenrijkse bergwegen waren de afgelopen dagen niet begaanbaar vanwege de hevige sneeuwval die er aan het begin van de week gevallen is. Ze werden afgesloten voor het verkeer en sneeuwschuivers moesten eraan te pas komen om de wegen weer begaanbaar te maken. Vandaag zijn de wegen weer geopend.

Winter in september

De hoger gelegen gebieden in de Alpen hebben deze week te maken gehad met winterse omstandigheden. En niet een beetje winterse omstandigheden, maar écht winterse omstandigheden. Op plekken viel meer dan een halve meter sneeuw. Nou zijn ze in de Alpen wel wat gewend, maar dat er zoveel sneeuw valt in september is niet altijd zo. Gelukkig schijnt op de meeste plaatsen nu het zonnetje weer en kunnen inwoners en vakantiegangers weer genieten van de nazomer.

Zillertaler Höhenstrasse

Een van de bergwegen die vanwege de hevige sneeuwval sloot was de Zillertaler Höhenstrasse. In het filmpje hieronder is te zien hoe de weg weer begaanbaar wordt gemaakt.

Inmiddels kun je weer zonder problemen over deze weg rijden.

Grossglocker Hochalpenstrasse

Ook op de Grossglockner was er sprake van hevige sneeuwval. De sneeuwruimers zijn dan ook keihard bezig om de weg weer vrij te krijgen. Dit kost wel even wat tijd met deze hoeveelheid sneeuw, maar ook hier kun je nu weer overheen.

Gesloten

Het is voor deze bergwegen heel gewoon om te sluiten als er veel sneeuwval is. Er kunnen anders namelijk bijzonder gevaarlijke situaties ontstaan. Zoals het wegglijden van auto’s. Tijdens de winter is de Grossglockner zelfs voor al het verkeer afgesloten. Dit is niet voor niks, want er vallen dan meters sneeuw en hierdoor is er dan groot lawinegevaar. De bergwegen zullen dan ook altijd kijken naar de veiligheid.

Zo wordt de Grossglockner Hochalpenstrasse sneeuwvrij gemaakt

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in