Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijk beste wintersportland in Europa

Bourgondisch genieten OostenrijkOostenrijk is wederom het populairste wintersportland voor de Nederlandse wintersporter. Met ruim 30.000 beoordelingen uit de afgelopen drie jaar heeft Oostenrijk deze trofee weer binnengehaald. Vakantiewebsite Zoover heeft dit onderzoek verricht en kwam tot de conclusie dat 53 procent zijn voorkeur geeft aan Oostenrijk. Hierbij is de apres-ski ervaring in Oostenrijk het allerbeste van Europa. Naast de apres-ski scoort het land het beste op accommodaties. Het land kreeg over het algemeen een cijfer 8,5 voor de kwaliteit van de verblijfsaccommodaties.

Frankrijk scoorde op het laatste onderdeel erg laag, wat voornamelijk kwam door de kleine accommodaties. Na Oostenrijk scoorde Italie het beste bij de beoordelingen. In verhouding gaan er minder wintersporters naar Italie, maar de omgeving en kwaliteit worden dermate hoog gemeten dat zij als tweede uit de test rolde.

De website deed ook onderzoek naar het aantal wintersporters voor dit seizoen. Zoals al aangegeven worden er minder wintersporters verwacht dit jaar.  Het onderzoek heeft uitgewezen dat de hedendaagse wintersporter minder georganiseerd op wintersport gaat. Er wordt later geboekt en langer gewacht met een definitieve keuze voor een wintersportgebied.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in