Oorzaak brand hotel Maria Alm bekend

Nieuws

Afgelopen donderdagochtend vatte hotel Niederreiter in Maria Alm vlam. Meer dan 200 brandweerlieden uit de omgeving rukten uit om het vuur onder controle te krijgen, maar dat ging niet van harte. De oorzaak was op dat moment onbekend en die lijkt nu gevonden.

Smeulend vuurtje
Het hotel in het centrum werd verbouwd toen de brand uitbrak. De brand lijkt al op woensdag te zijn ontstaan tijdens werkzaamheden aan het dak met een dakbrander. Waarschijnlijk ging het om een smeulend vuurtje dat door de bouwvakkers niet is opgemerkt. In de nacht van woensdag op donderdag is dat vuurtje uitgegroeid tot de vlammenzee die wij donderdagochtend aan jullie lieten zien.

Gasfles
De vlammen werden eerst niet opgemerkt, totdat een gasfles ontplofte. De buren hebben daarop de brandweer ingeschakeld. Toen die aankwamen stond het complete dak al in de fik. 218 brandweerlieden kwamen met 39 voertuigen ter plekke om de brand te blussen. Er raakte niemand gewond, maar de schade is enorm. Het hotel zou op 1 december na de verbouwing de deuren weer openen.

Het bericht van donderdag met foto’s van de brand:

Grote brand in hotel in Maria Alm