Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ook zonder sneeuw is er skiles mogelijk in Willingen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Skischool Upland is voorbereid op de mildere winters in het Sauerland. De afgelopen weken is maar weer duidelijk geworden hoe snel het weer kan omslaan. In Willingen is het erg lenteachtig en er ligt maar weinig sneeuw op de pistes. Dit maakt skiles geven lastig en daarom hebben ze bij de skischool een oplossing: kunstmatten.

Condities in Willingen

Afgelopen week waren vrijwel alle pistes in Willingen gesloten en inmiddels is alles dicht. Vanwege het milde weer is het skiën voorlopig gestaakt. Ook het kleine verse laagje sneeuw van afgelopen weekend was niet genoeg, de winterse omstandigheden moeten een flinke comeback maken voordat het skigebied weer kan openen.

Skiles gaat door!

De enige piste die niet gesloten is in Willingen, is die op de Dorfwiese. Kinderen vanaf vijf jaar krijgen hier les op een kunstmatige skipiste van zo’n 800 vierkante meter. Sinds 1985 geeft skischool Upland les bij de Ettelsberg. De les wordt het liefst op besneeuwde pistes gegeven, maar bij te weinig sneeuw stappen ze over op kunstmatten. Matten van synthetische vezels maken dit mogelijk. Zelfs als alle sneeuw weggesmolten is, kunnen de jonge wintersporters hier nog steeds leren skiën.

Veel Nederlanders in Willingen

Ook veel Nederlanders hebben gebruikgemaakt van deze faciliteiten in de voorjaarsvakantie. Zo bericht de lokale krant HNA dat er dagelijks zo’n 50 kinderen les kregen afgelopen week in Willingen. De kunstskimatten zijn gebruikt op de oefenpiste. Het textielweefsel maakt het mogelijk om te glijden en te skiën alsof je op echte sneeuw onderweg bent.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in