Nieuwsalert per mail ontvangen

Ook het Italiaanse Livigno kleurt wit

Wintersportredacteur

Niet alleen de Oostenrijkse skigebieden zijn op dit moment ondergedompeld onder een dik pak sneeuw, maar ook in Italië gaat het los. In het bekende Italiaanse skidorp Livigno zijn de sneeuwruimers ook uit hun zomerslaap ontwaakt, want er is werk aan de winkel. Er valt op dit moment namelijk veel sneeuw en de wegen moeten weer schoongeveegd worden.

Het gaat flink los op dit moment in de Alpen en niet alleen in Italië is dit het geval. Zoals vanmorgen ook bericht, sneeuwt het in Oostenrijk erg hard en kunnen we ons eindelijk gaan opmaken voor het nieuwe winterseizoen. In ieder geval, zo lijkt het. Hopelijk gaan de koude weersomstandigheden aanhouden en kunnen we nog meer sneeuw gaan verwachten.

Livigno kleurt wit

Waar vorige week de weides nog groen waren, kun je er nu weer sneeuwballen gooien. Heerlijk, want het skigebied van Livigno opent 30 november de skiliften. Dan heb je met 30 skiliften toegang tot 115 km pistes. Uiteraard is dit aan het begin van het seizoen altijd even afwachten, maar gezien de geschiedenis van het dorp kun je daar toch wel van uitgaan. Laten we hopen dat Koning Winter ons dat extra winterse setje gaat geven!

Nog meer sneeuw onderweg

Voorlopig blijft het nog winters in Livigno. De temperaturen blijven de komende weken laag en ook de kans op neerslag blijft. Zoals je in de onderstaande weersvoorspelling kunt zien, gaat er een flinke bak met sneeuw vallen in het belastingvrije Italiaanse dorpje. De sneeuwgrens zakt morgen ver onder de 1000 meter en als de voorspellingen zo blijven, dan houdt dit aan tot volgende week. Ideale omstandigheden, want de pistes kunnen een goede basislaag wel gebruiken.

Sneeuwverwachting volgens Snowplaza.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in