Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ongeluk met lopende band lift leidt tot amputeren arm

Archiefbeeld

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een lopende band lift zou niet zoveel kwaad kunnen, ze worden immers voornamelijk ingezet bij kinderen. Dat is ook wat de 17-jarige Patrick O’Donnell dacht, totdat zijn arm geamputeerd moest worden na een ongeval met de lift. 

O’Donnell werkte in het Raging Buffalo Snowboard and Ski Park in Algonquin (VS) ten tijde van het ongeluk, dat op 2 maart 2014 plaatsvond. Rond 13.45u kwam zijn arm vast te zitten in de skilift van Magic Carpet Lifts Inc die snowboarders in het park omhoog moest helpen. Het kostte reddingswerkers ongeveer een uur voordat zijn arm weer vrij was en hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis kon worden gevlogen. Daar moest zijn arm geamputeerd worden.

Het slachtoffer daagt nu de fabrikant van de lift voor de rechter, evenals de fabrikanten van het bedieningspaneel en de automatisering van de lopende band. Er wordt van de drie partijen in totaal $150.000 geëist. De voorzitter van de liftfabrikant reageerde geschokt: “We vinden het afschuwelijk voor de jongen en onze gedachten zijn bij hem en zijn familie.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in