Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Onderzoek in Lech-Oberlech voor fraude bij de rodelverhuur

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bij de Bergbahnen Lech-Oberlech is er een onderzoek gestart naar fraude bij de rodelverhuur. Naar het schijnt is er zo’n € 370.000,- in eigen zak gestoken door werknemers. Het Openbaar Ministerie gaat deze situatie tot de bodem uitzoeken. Meerdere Oostenrijkse media berichten over de fraudezaak.

Mogelijk duizenden euro’s fraude

Mogelijk is er een ernstig misdrijf aan het licht gekomen in Lech am Arlberg. Sinds februari 2024 is bekend dat voormalige en huidige werknemers mogelijk geld in eigen zak hebben gestoken. Al jarenlang wordt de verhuur van de rodels (Zipfelbobs) bij de rodelbaan tussen Oberlech en Lech geregeld door werknemers. Nadat de directeur, Necip Lucian, opmerkte dat de inkomsten vanuit de rodelverhuur wel erg laag waren, werd er intern onderzoek gedaan.

Waarschijnlijk heeft het bedrijf de afgelopen tien jaar een netto schade van zo’n € 370.000,- geleden. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat medewerkers mogelijk de boekhouding van de in cash geïnde huurprijzen niet goed hebben vastgelegd en particulier hebben geïnd. Het geld werd niet in de kassa geboekt, maar onder elkaar verdeeld. Waarschijnlijk verdiende elke betrokkene belastingvrij enkele duizenden euro’s per seizoen.

Onderzoek gestart

Alle aandeelhouders zijn geïnformeerd, er is een intern onderzoek gestart en overheidsinstanties zijn nu betrokken. De onderzoeksgegevens zijn ingediend bij de officier van justitie van Feldkirch, zo werd gisteren bekend. Er worden zo’n 12 medewerkers verdacht van schuld aan belastingontduiking, vertrouwensbreuk en/of fraude. Het doel van de Bergbahnen is om de financiële schade te verhalen op de betrokken personen.

Lees ook: Stubaier Gletscher open tot 20 mei: 570 cm sneeuw op de berg

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in