Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Onderzoek gaande naar ski-ongeluk 7-jarige jongen in skigebied Flaine

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er is een uitgebreid onderzoek gaande naar het ongeluk in skigebied Flaine, waarbij een 7-jarig Britse jongen om het leven kwam. Tijdens de laatste piste van zijn vakantie raakte hij zijn ouders kwijt toen zij onderweg waren naar het centrum van Flaine. Hierbij viel hij in een 50 meter diepe klif en overleed aan zijn verwondingen.

De Britse jongen, Carwyn Scott-Howell, was een ervaren skiër voor zijn leeftijd. Hij raakte zijn ouders kwijt nadat zijn moeder moest stoppen vanwege een val van haar 9-jarige dochter. Op dat moment ging Carwyn verder en verliet de gemarkeerde piste. Hier raakte hij de controle kwijt en besloot lopend verder te gaan. Tijdens het lopen verloor hij zijn grip en viel in een 50 meter diepe klif. Het skigebied wordt nu aangeklaagd, omdat de familie aangeeft dat er niet genoeg veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Zij geven aan dat de klif niet goed is beschermd en te dicht op de gemarkeerde piste zit. “Wij weten ook dat niets onze kleine jongen ooit nog thuis zal brengen, maar wij willen voorkomen dat meerdere families op deze manier een enorm verlies moeten lijden”, aldus de moeder.

Het skigebied geeft aan dat alle gevaarlijke gebieden zijn voorzien van veiligheidsnetten en deze worden tijdig aangegeven met borden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in