Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ONDERZOEK: dit zijn de topsnelheden van wintersporters op de piste

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Swiss Accident Insurance Fund (SUVA) heeft een onderzoek gedaan naar de snelheid van wintersporters in de skigebieden. Hoe? Met de data van de app Slope Track zijn er allerlei conclusies getrokken. Zo is er onder andere duidelijk geworden dat drie van de vier wintersporters een topsnelheid van boven de 50 kilometer per uur bereikt op de piste. Benieuwd naar nog meer feiten?

Topsnelheden stijgen op de piste

Hoe hard ben jij onderweg op de piste? De topsnelheden van de gemiddelde wintersporters zijn de afgelopen jaren volgens het onderzoek van Swiss Accident Insurance Fund toegenomen. Bij dit onderzoek is er gekeken naar tienduizenden wintersporters en bijna 400.000 afdalingen die via deze app gemeten zijn.

Wat de oorzaken kunnen zijn van deze stijging? Dit kan onder andere door de bredere pistes, beter geprepareerde afdalingen en/of hogere aantal moeilijkere en ijzige pistes door het gebruik van meer kunstsneeuw. Daarnaast ontwikkelen de technologieën van ski’s en snowboards ook door, waardoor sneller afdalen steeds makkelijker wordt. Zo zijn er nog meer factoren die meespelen bij de stijging van de gemiddelde snelheid op de piste.

Conclusies uit het onderzoek

  • 75% van de onderzochte wintersporters is onderweg met een topsnelheid van boven de 50 kilometer per uur.
  • 20% van de onderzochte wintersporters behaalde een snelheid van boven de 70 kilometer per uur.
  • Enkele wintersporters behalen zelfs een topsnelheid van boven de 100 kilometer per uur.

Heb jij al eens gemeten met een app hoe hard je gaat? Wat zijn jouw topsnelheden? En denk je daarbij ook aan je mede-pistegebruikers?

Lees ook: dit zijn de 10 pisteregels van FIS

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in