Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Onder de loep: Leki Trigger S

Wintersportredacteur

Elke skiër kan zich er wel in vinden: het gedoe met de bandjes van je skistokken. Moet je ze nou niet omdoen of wel en moet het bandje dan bovenlangs of onderlangs? Het zijn de bekende struggles van elke skiër. Tenminste, niet elke skiër. Skiërs die gebruik maken van het Leki Trigger S -systeem, hebben hier namelijk geen last van. Dit systeem van Leki zet je handschoen met een enkele klik vast aan je skistok. 

Leki Trigger S

De laatste jaren zie je steeds meer mensen met skistokken met het Trigger S-systeem. Deze technologie biedt wintersporters een oplossing voor het gedoe met de lastige bandjes aan skistokken. Het is een combinatie van de technologie in het handvat van de skistok en een klein lusje aan de handschoen tussen de duim en wijsvinger. Het gebruik is heel eenvoudig: je klikt het lusje in het Trigger S-systeem en je bent klaar om de piste op te gaan. Bij mocht je je handschoen weer willen losmaken, druk je met duim het knopje bovenop het handvat in. Hierdoor gaat de blokkade in het systeem naar achter en kan je het lusje eruit halen.

De video hieronder laat duidelijk zien hoe de Leki Trigger S precies werkt.

Leki Trigger S, makkelijk en veilig

De Leki Trigger S is niet alleen makkelijk in gebruik, het systeem is ook nog eens erg veilig. De technologie zit namelijk zo in elkaar, dat bij een valpartij het lusje losschiet uit het systeem. Hierdoor blijft de stok niet vastzitten en is de kans op blessures door rondzwaaiende skistokken aanzienlijk kleiner. De Leki Trigger S wordt ook gebruikt in het wereldbekercircuit, dus het systeem moet wel veilig zijn. In de video zie je een van de skiërs uit de World Cup en met hem zijn er nog veel meer die gebruik maken van dit systeem.

Zijn speciale handschoenen nodig?

Voor het gebruik van het Trigger S-systeem heeft Leki speciale handschoenen gemaakt. Bij deze handschoenen zit het lusje waarmee je je handschoen aan de stok bevestigd, verwerkt in de handschoen. Hoe dit verwerkt zit, is goed te zien op onderstaande foto. Het lusje zit tussen de duim en wijsvinger. Zo zit het niet in de weg en is het nog steeds mogelijk de skistok op een normale manier vast te houden. Maar het Trigger S-systeem is niet alleen te gebruiken met speciale handschoenen. Bij aankoop van een paar Leki Trigger S-skistokken krijg je namelijk speciale bandjes die je om je handschoen kan doen. Dit bandje zit dan vast om je handschoen en zorgt ervoor dat ook je gewone skistokken het lusje krijgen dat nodig is voor deze skistokken. Het gebruik hiervan werkt hetzelfde als handschoenen waar het lusje wel in vast zit.

Eigen ervaring

Uit eigen ervaring kan ik bevestigen dat het echt zo makkelijk werkt. Zowel met de speciale Leki-handschoenen, als met gewone handschoenen met Leki-bandjes werkt het systeem goed. Ik zal eerlijk toegeven, valpartijen horen erbij en daarop ben ik geen uitzondering. De lusjes gingen inderdaad los, waardoor ik geen extra blessure heb opgelopen door een van m’n skistokken. Het vast- en losmaken is ook zeer makkelijk. Je klikt ze erin en met een druk op de knop zijn ze weer los. En nog een klein voordeeltje: je kunt je handschoen aan je stok klikken als je deze even uit wilt doen om bijvoorbeeld een foto te maken. Je zet gewoon je skistok stevig in de sneeuw en klikt je handschoenen eraan. Zo heb je beide handen vrij als dat nodig is en hoef je je handschoenen niet in de sneeuw te leggen.

Voor meer informatie over de Leki Trigger S, ga je naar Leki. Hier vind je ook meer informatie over het merk, welke producten ze nog meer aanbieden en welk het verkooppunt het dichtst bij jou in de buurt is.

Leki is in 1948 opgericht door Karl Lenhart. Hij was werknemer in een houtverwerkingsfabriek die gespecialiseerd was in het maken van belettering. Lenhart was een fanatiek skiër en was erg ontevreden over de kwaliteit en functionaliteit van de skistokken die op dat moment op de markt waren. Om hier verbetering in te brengen, begon hij in de fabriek handvatten en tellers voor skistokken te maken. Lenhart had eerder in de vliegtuigbouw gewerkt, dus hij wist hoe hij aluminium en composiet moest verwerken. Met deze grondstoffen maakte hij uiteindelijk zijn eerste skistokken. Deze kwamen in 1970 op de markt onder de naam Leki. Deze naam is een combinatie van zijn eigen achternaam en het hoofdkantoor, Lenhart in Kirchheim. Ondertussen is Leki uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming met producten op het gebied van trekking-, Nordic Walkin- en skistokken. Je ziet de producten van Leki in de wereldbekercircuits van verschillende sporten, maar ook bij de gewone recreatieskiërs. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in